Güncel Güncelleme Tarihi: 24 Eyl 2017 15:50

Başbakan Yıldırım'dan son ikaz: Olacaklardan Barzani sorumlu

AK Parti Mamak 6. Olağan İlçe Kongresi'nde Kuzey Irak'ta yapılacak olan referandumla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "Gayrimeşrudur ve yok hükmündedir. Olacaklardan IKBY sorumludur." dedi.

Başbakan Yıldırım'dan son ikaz: Olacaklardan Barzani sorumlu

Başbakan  Binali Yıldırım,  AK Parti  Mamak 6. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu. Yarın Kuzey  Irak'ta gerçekleştirilecek referandum için "Gayrimeşrudur ve yok hükmündedir" diyen Yıldırım, "Bu referandum sonrası yaşanacak muhtemel gelişmelerden bu referanduma karar veren, tek başına, halkına danışmadan, dünyada bütün ülkelerin karşı çıktığı ve bu referandumda inat eden Kuzey  Irak Bölgesel Yönetimi birinci derecede sorumlu olacaktır." diyerek uyarıda bulundu.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

6.  AK Parti  Mamak İlçe Kongresi'nde hepinizi sevgi ile saygı ile selamlıyorum.  Mamak şehitlerimizin, bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah mekanlarını cennet eylesin. Mamaklılar, değerli yol arkadaşlarım, ülkemizin bağımsızlığı için, istikbali için siz o gece liderimiz, milletin adamı,  Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlara indiniz.

AK Parti kongreleri bir bayramdır. Bir demokrasi şölenidir. Kongreler tazelenmedir, değişimdir, heyecandır.  AK Parti kadroları gençleşiyor. Gençleşirken tecrübe ile birleşiyor.

AK Parti teşkilatları, 'millet' demeye, 'vatan' demeye, 'bayrak' demeye devam ediyor.

"IKBY'NİN KÖR İNADI SONRASI MGK VE BAKANLAR KURULU TOPLANTISINI YAPTIK"

Dün TBMM'de önemli bir karar aldık. IKBY'nin kör inadı sonrası MGK ve  Bakanlar Kurulu toplantısını yaptık. Aldığımız kararları milletimizle paylaştık. Dün gece Meclisimizde  MHP,  CHP'nin gruplarının desteği ile de tezkereyi, yurt dışına asker gönderme, asker kabul etme tezkeresini de kabul ettik.  Irak ve  Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda Meclisimiz hükümetimize 1 yıl daha yetki verdi.

2023'e giderken bölge,  Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya çok önemli bir süreçten geçiyor. Terör, dış güçlerin nüfuz hamleleri ile bölgemiz karşı karşıya. Terör örgütleri, kan, şiddet, insanlık dışı eylemlerden oluşan bu çatlakları dolduruyor.

Müttefik bazı ülkelerin geçici siyasal çözümleri adına iş tuttukları, destekledikleri terör örgütleri  Türkiye'nin milli güvenliği için bir tehdit oluşturuyor. Bugün için değil, gelecekte de yeni çatışma alanlarının oluşmasını hazırlayacak tehlikeli girişimler içindeler.

"GAYRİ MEŞRUDUR, YOK HÜKMÜNDEDİR"

Türkiye'nin güney hudutlarında herhangi bir statü değişikliği, herhangi bir şekilde yeni oluşumlar asla ve asla  Türkiye tarafından hoş görülemez. Kuzey  Irak'ta yarın gerçekleştirilecek referandum gayri meşrudur, yok hükmündedir ve bu referandum sonrası yaşanacak muhtemel gelişmelerden bu referanduma karar veren, tek başına, halkı ile danışmadan, dünyada bütün milletlerin karşı çıktığı, bu referandumda inat eden Kuzey  Irak Bölgesel yönetimi birinci derecede sorumlu olacaktır. Bu coğrafyada, Türkler, Kürtler, Araplar, Asuriler, Yezidiler, 42 millet bir yaşadık. Bu referandum Kuzey  Irak Bölgesel Yönetimi'nin hiçbir sorununa çözüm getirmeyecek. Bu referandum merkezi  Irak yönetimi ile Kuzey  Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki hiçbir meseleyi çözmeyecek. Bölgede varolan istikrarsızlığı, otorite boşluğunu ve kaosu daha fazla körükleyecek ve bunun bedelini orada yaşayacak insanlar ödeyecek. Yöneticilerin uçuk hayalleri yüzünden Kürt kardeşlerimize bu zulmü reva görenler, hesabını kendi halklarına ve bu işe karşı çıkan herkese vereceklerdir.

"HESABINI BU YANLIŞLARDA ISRAR EDENLERDEN SORACAĞIZ"

Bu işin yolu oturup konuşmaktır. Sorunları müzakere ile ele almaktır. Biz bölgenin istikrarı için, bölgede yaşayan ve uzun süredir otorite boşluğundan büyük sıkıntılar çeken oradaki insanlara yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Bu referandum nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın hesabını bu yanlışlarda ısrar edenlerden soracağız.

Türkiye bu bölgede bir istikrar adasıdır, bir teminattır.  Türkiye 2017'nin ilk çeyreğinde yüzde 5 büyümeyi başardı. İkinci çeyreğinde büyüme yüzde 5.2 oldu.  AK Parti adaletin, kalkınmanın adıdır.  AK Parti birliğimizin, beraberliğimizin teminatıdır.  AK Parti değişimin adresidir. Bu şarkı burada bitmeyecek.

Makam ve mevkilerin, milletin emanet ettiği yerler olduğunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. En güzel makam milletin gönlünde kurduğunuz makamdır, gerisi boştur. Her AK Partilinin görevi milletin derdi ile dertlenmek ve insanımızın yüzünü güldürmektir.

Ekleme Tarihi: 24 Eyl 2017 15:50