Güncel Güncelleme Tarihi: 3 Şub 2018 00:21

Çavuşoğlu: ABD'nin YPG'ye Desteği Ortaklığımızı Zehirliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanada'da yayımlanan "Ottawa Life Magazine" adlı dergiye verdiği röportajda "ABD'nin PYD/YPG teröristlerine verdiği askeri destek, ortaklığımızı da zehirliyor" dedi.

Çavuşoğlu: ABD'nin YPG'ye Desteği Ortaklığımızı Zehirliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanada'da yayımlanan "Ottawa Life Magazine" adlı dergiye verdiği röportajda, "ABD ordusunun PYD/YPG teröristlerine verdiği askeri destek, sadece Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye atmakla kalmayıp aynı zamanda uzun süredir devam eden ortaklığımızı da zehirliyor." ifadesini kullandı.

KANADA DERGİSİNE KONUŞTU

 Vancouver kentinde geçen ay yapılan Kuzey Kore Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Kanada'da derginin sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Dan Donovan ile bir röportaj yapan Çavuşoğlu'nun açıklamaları, derginin Şubat 2018 sayısında yayımlandı. Çavuşoğlu, mülakatında Türk dış politikasını ilgilendiren birçok konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"ORTAKLIĞIMIZI ZEHİRLİYOR"

Türk-Amerikan ilişkilerinin hassas bir döneme girdiğini belirten Çavuşoğlu, şu değerlendirmede bulundu: "ABD'nin Suriye'deki PYD/YPG teröristlerine verdiği destek ve ABD'de FETÖ terör örgütünün varlığı gibi önemli konularda farklı görüşlere sahibiz. ABD ordusunun PYD/YPG teröristlerine verdiği askeri destek, sadece Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye atmakla kalmayıp aynı zamanda uzun süredir devam eden ortaklığımızı da zehirliyor.

Kaynak: Dunya com

Ekleme Tarihi: 3 Şub 2018 00:21