Güncel Güncelleme Tarihi: 25 Ağu 2016 09:37

Cerablus'taki Fırat Kalkanı operasyonu Türkiye'ye ne kazandırdı ?

15 Temmuz'da FETÖ'cü darbe girişiminde yara alan Türkiye, kendi çevresinde operasyon yapma kabiliyetini tüm dünyaya tekrar göstermiş oldu. Operasyonla 3 önemli sonuç elde etti.

Cerablus'taki Fırat Kalkanı operasyonu  Türkiye'ye ne kazandırdı ?
Türkiye, uzun zamandır farklı yapıların oyun alanına dönen Suriye'de kendi gücünü gösterme yolunda önemli bir hamlede bulundu. Sınırda bir Kürt koridoru oluşması ve IŞİD tehdidi sonucunda bölgedeki Arap dünyasıyla bağının kopması riskini de bertaraf etmiş oldu. Bu operasyonla Arap dünyasına çıkış kapısını yeniden kontrol altına aldı.

DİPLOMATİK BAŞARI

Operasyon öncesi yapılan diplomatik girişimler, ziyaretler ve harekâtın hem müttefik hem çevre ülkelere doğru anlatılmasıyla bu büyüklükteki bir sınır ötesi operasyona tepki gelmedi. ABD başta olmak üzere Rusya, İran, Almanya gibi ülkeler Türkiye'yi destekleyen açıklamalar yaptı; YPG'yi ise Fırat'ın batısına geçmemesi konusunda uyardı.

TAKTİK VE MOTİVASYON

15 Temmuz'da FETÖ'cü darbe girişiminde yara alan Türkiye, kendi çevresinde operasyon yapma kabiliyetini tüm dünyaya tekrar göstermiş oldu. Sağlam bir taktik, kurumlararası eşgüdüm, doğru hedefe odaklanma ve motivasyonla amaca kısa sürede ulaşıldı. TSK'nın ÖSO güçleriyle karadan 8 saatte ulaştığı Cerablus, IŞİD'in elinden alındı. (Kaynak: Habertürk)

Ekleme Tarihi: 25 Ağu 2016 09:37