Güncel Güncelleme Tarihi: 27 Nis 2017 02:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reza Zarrab babamın oğlu değil ama...

Uluslararası haber ajansı Reuters'in sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de tutuklu Reza Zarrab (Rıza Sarraf) ile ilgili soruya "Reza Zarrab babamın oğlu değil ama benim bir vatandaşım" değil yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reza Zarrab babamın oğlu değil ama...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reuters haber ajansının sorularını yanıtladı. Bir süredir ABD'de tutuklu bulunan Türk vatandaşı iş adamı Reza Zarrab'la ilgili soruya, "Reza Zarrab babamın oğlu değil ama benim bir vatandaşım. Eğer bir suçu varsa Adalet Bakanlığı'na dosyası iletilir eğer yoksa ve hemen bazı şeyler uydurulmak suretiyle tutuklanırsa, bu defa vatandaşına sahip çıkmayan ülke konumuna düşeriz' diyerek yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, ABD'de tutuklu işadamı Rıza Zarrab'ın yanı sıra Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tutuklanması da soruldu. Erdoğan soruya şu yanıtı verdi:

'REZA ZARRAF BABAMIN OĞLU DEĞİL'

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Mayıs ayında gerçekleştireceğim Amerika ziyaretimde Başkan Donald Trump ile ikili ilişkiler, Suriye, Irak, terörle mücadele konularını görüşeceğiz. Amerika'da atacağımız adımlardan biri de Rıza Zarrab ile ilgili olacak. Reza Zarrab babamın oğlu değil ama benim bir vatandaşım. Eğer bir suçu varsa Adalet Bakanlığı'na suç dosyası iletilir eğer yoksa hemen bazı şeyler uydurularak tutuklanırsa Türkiye olarak vatandaşına sahip çıkamayan ülke konumuna düşeriz. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla Bey şu ana kadar ABD'ye 7 kez girip çıkmıştı, bu zamana kadar herhangi bir şey yokken, son anda böyle bir muamelenşn ona uygulanmış olması, arkasında art niyetli bazı girişimlerin olduğunu göstermektedir. Biz Türkiye'de de tabi FETÖ ile ilgili bağlantıların olduğunu görüyor ve hissediyoruz. Artık bu çirkin oyunun bozulması gerekiyor. Diğer taraftan Halk Bankası'nın Hakan Atilla için tuttuğu avukatlar var. Bizi Devlet olarak işin içine sokmak isteyenler var. Bu konuda da Sayın Başkan Trump ile görüşmelerimiz olacak. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) liderinin ABD'de 400 dönümlük arazide misafir ediliyor olması da düşündürücüdür. Onun orada idari olarak gözaltına alınmaması veya tutuklanmaması düşündürücüdür. Bunları Sayın Donald Trump ile paylaşacağız." dedi.


 

Ekleme Tarihi: 27 Nis 2017 02:26