Güncel Güncelleme Tarihi: 19 May 2017 21:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerini atadı

16 Nisan'da gerçekleşen Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK)'nun 4 üyesini atama yetkisi vermişti. Erdoğan Anayasa değişikliğinin kendine tanıdığı yetkiyi kullanarak gerçekleştirdiği atamada atanan hakim ve savcıların isimleri ile görev süresi bite 4 isim şöyle

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerini atadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hakimler ve Savcılar Kurulu'na 4 yeni üyenin atamasını gerçekleştirdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HSK'ya atadığı İsimler İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Şahin, Mehmet Yılmaz ve Halil Koç oldu. 

Böylece Hakimler ve Savcılar Yüksek  Kurulu üyeliği sona ermiş olan Mehmet Yılmaz ve Halil Koç Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden HSK üyeliklerine seçilirken Ankara Cumhuriyet  Başsavcı Vekili Hüseyin Şahin ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif  Ekinci de diğer iki üye oldu. 

HSK'ya atanan İstanbul Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci, Cumhuriyet gazetesine yönelik iddianamenin hazırlanmasında görev almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştirdiği yeni atamalarla, değiştirilen Anayasa'nın yeni halinde belirtilen 13 üyeli HSK tamamlanmış oldu. Hakimler ve Savcılar Kurulu'nda üyelikleri biten 4 HSYK üyesi ise Anayasa gereği Danıştay'a atandı.

DANIŞTAY'A ATANAN İSİMLER

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyeliği sona eren; Hayriye Şirin Ünsel, Aysel Demirel, Rasim Aytin ve Muharrem Özkaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TC Anayasasının geçici 21 inci maddesinin (C) fıkrası gereğince Danıştay Üyeliklerine atandı.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİMDE CUMHURBAŞKANINA HANGİ YETKİ VERİLMİŞTİ?

16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumda Anayasa'da değişiklikleri kabul edilmişti. Değiştirilen Anayasa'nın 14. Maddesine göre Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ismi Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) şeklinde değişecek. Yeni HSK 13 üyeden oluşacak. HSK 2 daire halinde çalışacak. HSK üyelerinin 7'sini TBMM, 4'ünü Cumhurbaşkanı atayacak.

Bu düzenleme 16 Nisan'dan sonra yürürlüğe girdi. 

Ekleme Tarihi: 19 May 2017 21:32