Güncel Güncelleme Tarihi: 10 Tem 2017 11:07

Dikkat sıcaklar 7 derece yeniden artıyor

ANKARA ve İzmir aşırı sıcak bir hafta geçirecek. Son hava tahminine göre bu iki ilde sıcaklık mevsim normallerinin 3 ile 7 derece üstünde olacak. Meteorolojinin İzmir ve Ankara başta olmak üzere 27 ile uyarısı var.

Dikkat sıcaklar 7 derece yeniden artıyor

Meteorolojinin yayınladığı 5 günlük hava durumutahminine göre aşırı sıcaklar perşembe günü yurdun neredeyse tamamını etkileyecek. Bugün ise 27 ilde termometre kızaracak. Meteorolojinin aşırı sıcak uyarısı verdiği bu illerde 35 ile 41 derece arasında sıcaklık görülecek. 

Ankara 5 günlük hava durumu : ANKARA için yapılan 5 günlük hava durumu tahminine göre aşırı sıcaklar başkenti çarşamba günü etkileyecek. Cuma gününe kadar da Ankara'da sıcak etkili olacak. 

İzmir hava durumu : İZMİR için meteorolojinin yayınladığı hava durumu raporunda termometre bu hafta tamemen kızarmış durumda. Hafta sonuna kadar da serinlik görünmüyor.

Aşırı sıcaklar sebebiyle saat 10.00 ile 16.00 arasında yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanların dışarı çıkmaması öneriliyor. Cuma gününe kadar da kuzeydoğu kesimler dışında ülkemiz genelinde önemli bir yağış beklenmiyor.

Ekleme Tarihi: 10 Tem 2017 11:07