Güncel Güncelleme Tarihi: 23 Oca 2018 00:01

Erdoğan Afrin Operasyonu'nun ne zaman biteceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada Türkiye'nin kimseden icazet almayacağını vurgulayarak operasyonların ne zaman biteceğini açıkladı.

Erdoğan Afrin Operasyonu'nun ne zaman biteceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada Türkiye'nin kimseden icazet almayacağını vurgulayarak "Bölge, Türkiye için bir terör tehdidi olmaktan çıkana kadar, insanların huzur içinde yaşayabilecekleri bir yer haline gelene kadar operasyonlarımız sürecektir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili olarak Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Erdoğan, “Geri adım atmak yok. Bölge, Türkiye için bir terör tehdidi olmaktan çıkana kadar, insanların huzur içinde yaşayabilecekleri bir yer haline gelene kadar operasyonlarımız sürecektir. Türkiye bu konuda kimseden icazet almak durumunda değildir” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın Afrin mesajları şöyle:

KARARLILIĞIMIZ ORTADA

“Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye yönelik birkaç yıldır devam eden tacizler karşılıksız kalmıyor, kalmayacak. Bu konudaki kararlılığımız ortadadır. Geri adım atmak yok. Türkiye’nin hiç kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur. Bu operasyonlardaki temel amacımız, millî güvenliğimizin yanında Suriye’nin toprak bütünlüğüyle, Suriye halkının can ve mal emniyetine de katkıda bulunmaktır. İdlib’de ve Afrin’de de huzur ve güven iklimi tesis edildiğinde, yüzbinlerce Suriyeli kardeşimiz kendi yurtlarında, kendi evlerinde hayatlarını sürdürme imkânına kavuşacaklar. Bölge, Türkiye için bir terör tehdidi olmaktan çıkana kadar, insanların huzur içinde yaşayabilecekleri bir yer haline gelene kadar operasyonlarımız sürecektir. Türkiye bu konuda kimseden icazet almak durumunda değildir.”

Ekleme Tarihi: 23 Oca 2018 00:01