Güncel Güncelleme Tarihi: 14 Eki 2016 09:03

Eski Genelkurmay Başkanlarına kritik soru: Nasıl fark etmediniz?

15 Temmuz'u araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu 5 emekli Genelkurmay Başkanı'nı dinleyecek. Komisyon eski komutanlara "FETÖ oluşumunu nasıl fark etmediniz?" diye soracak.

Eski Genelkurmay Başkanlarına kritik soru: Nasıl fark etmediniz?
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, eski Genelkurmay Başkanları Özkök, Büyükanıt, Koşaner, Başbuğ ve Özel'i dinleyecek. Listede Rusya Devlet Başkanı Putin'in temsilcisi Dugin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen de bulunuyor.

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, eski Genelkurmay Başkanları Hilmi Özkök, Yaşar Büyükanıt, Işık Koşener ve İlker Başbuğ'u dinleyecek. Listede akademisyen ve gazetecilerin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen de bulunuyor.

TBMM'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz'daki darbe girişimini araştırılması için kurulan komisyon önemli isimleri dinleyecek. AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığında toplanan komisyon, bu ay içinde dinlenecek isimlere ilişkin bir program taslağını açıkladı.

BİLDİKLERİNİ ANLATACAKLAR

Ekim ayı içerisinde dinlenecek isimler arasında eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İdris Naim Şahin, eski Bakan Mehmet Ağar, Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Ümit Dündar, eski Genelkurmay Başkanları Hilmi Özkök, Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ, Işık Koşaner ve Necdet Özel, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, gazeteci Fehmi Koru, Nevzat Bayhan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner bulunuyor.

ERDOĞAN'IN ENİŞTESİ DE VAR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a FETÖ'nün darbe girişiminin haberini veren Ziya İlgen ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel danışmanı Aleksandr Dugin de davet edilenler arasında yer alıyor. Bu isimlere davet ise önümüzdeki günlerde gönderilecek. Davete olumlu yanıt verenler komisyona gelip FETÖ soruşturmasının aydınlatılması konusunda soruları yanıtlayacak.

BAYKAL VE KILIÇDAROĞLU ÖNERİSİ

Toplantıda AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dinlenmesini önerdi. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da dinlemede öncelik sırasının önemli olduğunu vurgulayarak öncelikle şu an görevdeki Genelkurmay Başkanını dinlemek isteyeceklerini belirtti.

AKAR VE FİDAN DA DİNLENSİN

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da "Şu an görevdeki Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarını dinlemeden öncekileri dilenmenin bir anlamı yok" ifadesini kullandı.

Bir diğer komisyon üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan da 15 Temmuz şehit yakınlarını ve gazilerin öncelikli olarak dinlenmesi gerektiğine işaret etti.

FETÖ'CÜLER SORULACAK

Komisyon Başkanı Reşat Petek, eski Genelkurmay başkanlarının komisyona gelmeleri halinde kendilerine Fetullahçı yapılanmayı soracaklarını belirterek şunları söyledi: "Her birinin Silahlı Kuvvetler'de kendi dönemlerinde, 1989 yılında soruların çalındığı ifade eden bir yaver var. Soruları çalarak böyle bir örgütlemenin gerek askeriyede gerek başka alanlarda yapılanmalardan şüpheleri oldu mu, tedbir aldılar mı? O gün farkında olmayıp da bugün darbe girişiminde ilk defa Meclis'i bombalayan askerleri gördükleri zaman, geçmişte şu hareketlerini iyi değerlendiremedik mi, bizde hatalıyız gibi.. Önümüzdeki zamanda gerek TSK içinde gerek diğer alanlarda milli iradeye saldırı olmaması için önerileri nelerdir. Diğer komisyon üyelerimiz de kendilerine göre sorularını soracaklardır. Bize verilen görev çerçevesinde 15 Temmuz darbe girişimi ve bu girişimi yapan FETÖ'yü bütün kişilere sorabiliriz." (Kaynak: Yeni Şafak)

Ekleme Tarihi: 14 Eki 2016 09:03