Güncel Güncelleme Tarihi: 25 Ara 2016 13:06

Gizli tanık anlattı! Gülen'in karşısında tir tir titriyorlardı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmada ifade veren gizli tanık, bazı akademisyenlerin FETÖ elebaşı Gülen karşısında tir tir titrediğini söyledi.

Gizli tanık anlattı! Gülen'in karşısında tir tir titriyorlardı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesindeki (İKÇÜ) Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada ifadesine başvurulan bir tanığın anlattıkları, örgüt elebaşı Fethullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesinin nasıl korunduğunu, bazı akademisyenlerin FETÖ'nün karşısındaki acizliğini adeta gözler önüne serdi.

Lise yıllarında tanıştığı örgütle bağlantısının 2013'te koptuğunu savunan tanık, o sene Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bursuyla gittiği ABD'de, İKÇÜ'de görevli bazı öğretim üyeleriyle yeniden FETÖ ile temasa geçtiğini belirtti.

"MALİKANEYİ ABD POLİSLERİ KORUYORDU"

Pensilvanya'da örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile yaptıkları görüşmeden detaylar veren H.O, şunları kaydetti:

"Örgüt elebaşıyla daha önce yüz yüze görüşmeler yapan ev arkadaşımın aracılığıyla Eylül 2013'te Pensilvanya'ya gittik. Burada örgüte ait araziler gezdirildi. Polislerin burayı koruduğunu gördüm. Tatil köyü gibi tasarlanan malikanenin oldukça geniş bir ormanlık alan içerisinde yürüyüş parkuru da vardı ve yüksek güvenlik tedbiri alınmıştı. FETÖ'nün malikanesine girişte detaylı üst araması yapılıyor, cep telefonları dışarıda bırakılıyordu. Güvenlik noktasında ise FETÖ mensupları ABD polisiyle görev yapıyordu."

"GEZİ OLAYLARI NEDENİYLE MORALİ BOZUKTU"

Yaklaşık 45 dakika bekledikten sonra şu anda FETÖ/PDY'den tutuklu, eski Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yakup Egercioğlu, eski Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Özdemir, eski Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çete ile içeriye girdiklerini anlatan tanık, Gülen'in o dönem yaşanan Gezi Parkı olayları nedeniyle moralinin bozuk olduğunu belirtti. 

ŞİFRELİ KELİMELER KULLANIYORLARDI

Tanık, "Orada bulunanlardan, FETÖ elebaşının, kişilerin görevine göre şifreli kelimeler kullanarak görüşmeler yaptığını, gezi parkı olayları nedeniyle de moralinin çok bozuk olduğunu, yaklaşık 2 ay boyunca da örgüt mensuplarıyla sohbet programı yapmadığını öğrendim. Ev arkadaşım Mehmet Çete, 'doktor' kod adlı Türkyolu'na, 'İzmir', 'Katip Çelebi', 'dekan yardımcısı' gibi şifreli kelimeler kullandı. Şifreli kelimelerin kullanıldığına bizzat şahit oldum. Görüşmek için de koridordaki halıda oturarak yaklaşık 45 dakika bekledik. Burada bekleyenler arasında, eski Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi gördüm. Burada bulunuş nedeninin 2014'te yapılacak rektörlük seçimleri için yerini sağlamlaştırmak amacıyla ilgili olduğunu düşünüyorum." dedi.

"AKADEMİSYENLER KARŞISINDA TİTRİYORDU"

Tanık, örgüt üyesi Türkyolu'nun kendilerini çağırması üzerine, lüks odaya girdiklerini, sandalyede oturan terör örgütü elebaşının elini öptükten sonra dizinin dibine oturdukları belirtti.

İfadesinde, FETÖ ile aralarında geçen diyalogu da anlatan tanık, "Bize, üniversiteyle ilgili bir sıkıntımızın olup olmadığını sordu. Birlikte geldiğimiz akademisyen arkadaşlarımız terör örgütü elebaşı karşısında tir tir titriyordu. Örgüt elebaşının sorusuna sadece Mehmet Çete, 'Sizin himmetiniz sayesinde herhangi bir sıkıntımız yoktur' şeklinde cevap verdi. Odada yaklaşık 10 dakika kaldık, çıkarken de yeniden elini öptük. Biz bu şekilde malikanedeki misafirhanede 2 gece konakladık." dedi.

Ekleme Tarihi: 25 Ara 2016 13:06