Güncel Güncelleme Tarihi: 19 Ara 2017 16:16

Gül: Reza Zarrab davası ile ilgili Türkiye'den resmi talep olmadı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD'de tutuklu iken sanıkken anlaşıp tanık olan Reza Zarrab davasının fiilen çöktüğünü söyledi. Abdülhamit Gül, Türkiye'den resmi bir belge talebinde bulunulmadığını açıkladı.

Gül: Reza Zarrab davası ile ilgili Türkiye'den resmi talep olmadı

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla tek sanık olarak yargılandığı ve iş adamı Reza Zarrab’ın da tanık olarak ifade verdiği davayla ilgili konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, davanın fiilen çöktüğünü söyledi. Bakan Gül, ABD’de devam eden dava ile ilgili olarak Türkiye’den resmi bir belge talebinde bulunulmadığını da ileri sürdü.

Kanal 24 canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Gül, “Türkiye’de ilk defa darbe yargılanıyor” dedi ve şöyle devam etti:

“Dünya demokrasi tarihinde çok az görülecek bir olay yaşanıyor. Darbe başarılı olsaydı bir işgal yaşanıyor olacaktı çok şükür bu püskürtüldü. Burada bu terör örgütüyle mücadele yürütülüyor. İlk defa bir darbe yargılanıyor. Türk milleti olarak tarih yazdık. Bu yargılamalar yüzlerce sanığın olduğu birargılanma uzun sürecektir. Bu nedenle mahkemelere atfen asla bir rahavet yoktur. Süreç normal işliyor sanıkların fazla olması nedeniyle biraz zaman alacak buna rağmen mahkemelerimiz yoğun bir efor sarf ediyor.”

Ekleme Tarihi: 19 Ara 2017 16:16