Güncel Güncelleme Tarihi: 21 Ara 2016 11:58

İstanbul Üniversitesi’ndeki 45 akademisyen iddianamesi hazır

Fethullahçı Terör Örgütü’nün İstanbul Üniversitesi’ndeki yapılanması içerisinde yer aldıkları iddiasıyla aralarında profesörlerin de bulunduğu 45 akademisyen hakkında iddianame düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi’ndeki 45 akademisyen iddianamesi hazır

FETÖ/PDY'nin İstanbul'daki üniversitelerdeki yapılanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar çerçevesinde ilk iddianame tamamlandı.

Başsavcı Vekili İsmail Uçar koordinesindeki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul Üniversitesi'ndeki Fethullahçı Terör Örgütü yapılanması ele alındı. 14'ü tutuklu 45 akademisyenin şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, profesörler, doçentler ve çeşitli ünvandaki akademisyenler sanık olarak yer alıyor.

Örgütün akademik yapılanmasında yer alan şüphelilerin bazılarının FETÖ'nün kriptolu haberleşme aracı ByLock kullanıcısı olduğu, bazılarının Bank Asya hesabı bulunduğu, bazılarının ise örgütün simge parası 1 dolar sahibi oldukları kaydedildi. Şüpheli bazı akademisyenlerin ise örgütün üniversitedeki faaliyetleri içerisinde etkin olarak yer aldıkları anlaşıldı.

191 SAYFALIK İDDİANAME

Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından onaylanarak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 191 sayfalık iddianame mahkeme heyeti tarafından değerlendirilecek.

Ekleme Tarihi: 21 Ara 2016 11:58