Güncel Güncelleme Tarihi: 10 Kas 2016 14:55

Mardin Derik'te kayyum olarak atanan kaymakama bombalı saldırı

Derik'te kaymakamlık konutuna bombalı saldırı düzenlendi. İlçe Belediyesi'ne kayyum atanan Kaymakam Safitürk dahil 3 kişi yaralandı. Kaymakam, Diyarbakır'a sevk edildi.

Mardin Derik'te kayyum olarak atanan kaymakama bombalı saldırı
Mardin'in Derik ilçesinde kaymakamlık konutuna el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Saldırıda, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralandı.

Olay, saat 12.15 sıralarında, Derik ilçesi kaymakamlık lojmanlarında meydana geldi. Mardin Valiliği saldırıyla ilgili "Kaymakamlık binasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'e yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda Kaymakam ile birlikte 3 kişi yaralanmıştır." açıklamasını yaptı.


(Saldırıda binada büyük hasar oluştu.)

Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

KAYMAKAM, DİYARBAKIR'A GÖNDERİLDİ

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Mardin'in Derik ilçesinde kaymakamlık binası yakınlarındaki roketaktarlı saldırıda yaralanan Derik Belediyesine kayyum olarak atanan kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine nakledildiğini bildirdi.


ANKARA'YA SEVK EDİLEBİLİR

Safitürk'ün ilk tetkik ve tedavisinin ardından gerektiğinde hazır halde bekletilen uçak ambulansla Ankara'ya naklinin planlandığı belirtildi.

Ekleme Tarihi: 10 Kas 2016 14:55