Güncel Güncelleme Tarihi: 22 Oca 2018 13:42

Mehmet Şimşek Afrin'in Türkiye ekonomisine etkisini açıkladı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Afrin'e yönelik harekatla ilgili açıklama yaptı. Şimşek, "Türkiye burada herhangi bir maceraya girmiyor. Dar kapsamlı etkili inşallah kısa sürecek. Piyasalara mesajım; bunun bütçeye, ekonomiye etkisi son derece sınırlı" dedi.

Mehmet Şimşek Afrin'in Türkiye ekonomisine etkisini açıkladı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine destekli kredi garanti uygulaması kapsamında yeni kefalet limiti tahsisine ilişkin Hazine Müsteşarlığı ile Kredi Garanti Fonu AŞ arasındaki protokol imza töreninde konuştu.

Afrin’e yönelik “Zeytin Dalı Harekatı”nın ekonomiye etkisinin sınırlı olduğunu belirten Şimşek, “Türkiye burada herhangi bir maceraya girmiyor. Dar kapsamlı etkili, inşallah kısa sürecek. Piyasalara mesajım; bunun bütçeye, ekonomiye etkisi son derece sınırlı. Ulusal güvenlik söz konusu olunca kaynak anlamında ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yatırımcılara mesajım; rahat olsunlar, bu etkili, sınırlı ve inşallah kısa sürecek bir operasyon. Türkiye’nin meşru haklı bir davası” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN ÜRETKEN KAPASİTESİNİ ARTTIRMASI ÇOK ÖNEMLİ’

Cari açığı “makul düzeye” tutmak için yatırım ve ihracat finansmanına öncelik verildiğini söyleyen Şimşek, “Birazdan 55 milyarlık kefalet limitini kapsayan protokol imzalayacağız. İmalat sanayisi yatırımlarını önceliklendirdik. Dolayısıyla bu 55 milyar liranın 25 milyar lirası imalat sanayisi yatırımı. 15 milyar lirası da ihracatçıya. Dolayısıyla en az üçte ikisi  ihracat ve imalat yatırımlarına. Bu ikisi çok önemli. Çünkü Türkiye’nin üretken kapasitesini artırması çok önemli” şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi: 22 Oca 2018 13:42