Güncel Güncelleme Tarihi: 2 Şub 2018 17:24

Merkezi Adana’da olan Furkan Vakfı’na kayyum atandı

Adana'da polisin düzenlediği baskınlarla kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 25 yönetici ve üyesi gözaltına alınan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na kayyım atandı.

Merkezi Adana’da olan Furkan Vakfı’na kayyum atandı

Adana Asliye Hukuk Mahkemesi, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na kayyım atadı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Furkan Vakfı hakkında “Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü” iddiasıyla soruşturma açmıştı.

Genel merkezi Adana’da bulunan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na polis ekipleri geçen 30 Ocak’ta baskın düzenlemişti. Vakıf üye ve yöneticilerinin ev ve iş yelerine de baskın yapan polis ekipleri operasyonda vakfın kurucusu Alparslan Kuytul ile yönetici ve sorumluların aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştı.

Kuytul ve gözaltına alınan diğer isimlerin emniyetteki sorgusu sürürken, Adana Asliye Hukuk Mahkemesi’nce Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na kayyum atandı.

Adana Valiliği de önceki gün Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın faaliyetlerinin geçici olarak men edildiğini açıklamıştı.

Ekleme Tarihi: 2 Şub 2018 17:24