Güncel Güncelleme Tarihi: 19 Ara 2016 12:43

MHGF'den Türk Kızılayı'na anlamlı destek!

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF), Türk Kızılayı ile başta Suriyeliler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine düzenli yardım için işbirliği protokolü imzaladı.

MHGF'den Türk Kızılayı'na anlamlı destek!

İşbirliği protokolünü MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk ile Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan imzaladı.

Türkiye’de tekstil, hazır giyim, moda, deri, deri konfeksiyon ve ayakkabı alanında 24 sektörel ve bölgesel derneği temsil eden MHGF, insani yardım konusunda önemli bir adım attı. Ocak ayında Tayvan merkezli sivil toplum kuruluşu STUF United Fund işbirliği ile Suriyelilerin  ağırlandığı Kilis Öncüpınar Kampı’na yaklaşık 50 bin parça giysi yardımı yapan MHGF, bağışlarını düzenli hale getirmek amacıyla Türk Kızılayı ile iyi niyet protokolü imzaladı.

“Her yıl Kızılay’a katkı sağlayacağız”

Kızılay'ın Öncüpınar Kampı için geçen Ocak ayında 50 bin parçalık ürün ile yardımda bulunduklarını ifade eden MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk de, “Bu kampta Tayvan'dan destek alarak, Tayvanlı dostlarımız ve üreticilerimizle birlikte topladığımız, çocuk giysilerinin ağırlıkta olduğu giysi desteği yapmıştık. Her yıl tekrarlanması için bugün burada bu imzayı atıyoruz ve şubatta yine desteğimizle Kızılay’a katkı sağlayacağız. Kamp dışındaki Suriyelilerin ciddi anlamda ihtiyaçları, yiyecek, giyecek, barınma ve korunma sorunları olduğunu görüyoruz. Bunun için Kızılay'dan lojistik destek rica ettik, onlar da kabul etti. 24 derneğimizle beraber her yıl geleneksel olarak ihtiyaç duyulduğu an değil ihtiyaç duyulmadan önce giysi ve kan kampanyaları düzenlemeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için çabalıyoruz”

Türk Kızılayı olarak daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için çaba harcadıklarını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, “İmzalamış olduğumuz bu protokolle öncelikle Suriyelilere giyim malzemesi ulaştıracağız. Suriyelilerin ne kadar ihtiyaçları varsa devletimiz ve Türk Kızılayı tarafından karşılanıyor. Bizim amacımız, Kilis kampı dışındaki Suriyelilere de yardım etmek. Bu protokolle kamp dışındaki ihtiyaç sahibi Suriyelilere daha fazla giyecek temin edileceğiz.” dedi.

Türk Kızılayı Etimesgut Yerleşkesine gelen MHGF heyeti, Yerleşim Sistemleri Üretim İşletmesini de yerinde inceledi.

 

Ekleme Tarihi: 19 Ara 2016 12:43