Güncel Güncelleme Tarihi: 19 Ara 2017 12:47

Rus uzmanlar suikastçı Altıntaş'ın bilgisayarında silinen dosyaları buldu

Suikast sonucu Ankara'da hayatını Büyükelçi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın bilgisayarının harddiskini Rusya'ya götüren Rus uzmanlar, silinen dosyaları tespit ettiği belirtildi.

Rus uzmanlar suikastçı Altıntaş'ın bilgisayarında silinen dosyaları buldu

Silinen dosyaların “Fetullah Gülen”, “Hizmet”, “FETÖ” ve “Nur Cemaati” başlığını taşıdığı öne sürülüyor.

Rusya’nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastıyla ilgili çalışmalarını sürdüren Rus uzmanların, saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş’ın, bilgisayarında silinen dosyaları tespit ettiği ileri sürüldü.

Cinayet sonrası Türkiye ve Rusya tarafından başlatılan ortak soruşturma kapsamında polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın bilgisayarının harddiski incelemeye alındı. Türk yetkililerin harddisk üzerinde incelemeleri tamamlandıktan sonra Rus heyeti de, ‘farklı bir yöntem’le incelemek istediklerini belirterek, harddiski ülkelerine götürdü.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre Rus uzmanlar harddisk üzerinde yaptığı inceleme sonucunda Altıntaş’ın sildiği dosyaları buldu.

‘FETHULLAH GÜLEN’ İBARELİ 2 DOSYA

Rus uzmanların, Altıntaş’ın bilgisayarında “Fetullah Gülen” ibareli 2 dosya, “Hizmet” ibareli 690 dosya, “FETÖ” ibareli 4 dosya, “Nur Cemaati” ibareli 1 adet dosyanın silindiğini tespit ettiği öne sürüldü.

Rus heyeti’nin silinen dosyalar içinde “El –Kaide”, “El –Nusra” ve “DEAŞ” kelimelerini arattığı ancak silinen dosyalar içinde bu adlarda herhangi bir dosyaya ulaşamadığı da haberde yer alan detaylar arasında.

SAVCI: BAĞLI OLDUĞU KİŞİ TUTUKLU BYLOCK KULLANICISI

Rus heyeti, dün Ankara Başsavcılığı yetkilileriyle toplantı yaparak soruşturma hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Soruşturmanın Türkiye ayağını sürdüren Ankara Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı, Altıntaş’ın bağlı eğitimci ve ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen bir şahısa  ‘Zümre Başkanı’ denilen bir şahsa bağlı olduğu bilgisini paylaştı.

Söz konusu şahsın halen başka bir FETÖ davası kapsamında Ankara’da tutuklu yargılandığı kaydedildi. Savcılık, ‘zümre başkanı’ olduğu belirtilen şahsın tahliye olma ihtimalini göz önünde bulundurarak, hakkında yakalama kararı da çıkarttı.

Ekleme Tarihi: 19 Ara 2017 12:47