Güncel Güncelleme Tarihi: 22 Kas 2016 10:18

Sabaha karşı cezaevi ve Telekom'a FETÖ operasyonu

Bylock kullandığı tespit edilen cezaevi çalışanlarına ve Telekom çalışanlarına sabaha karşı operasyon yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında Silivri Açık Cezaevi 1. Müdürü ve 22 üst düzey Telekom yöneticisi de var.

Sabaha karşı cezaevi ve Telekom'a FETÖ operasyonu
Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik Kartal, Maltepe, Silivri ile Bakırköy Kadın Cezaevlerine yapılan 2. Dalga operasyon kapsamında 25 infaz koruma memuru hakkında yakalama ve arama kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Bassavcı vekillerinden Zafer Koç tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tamamı 'Bylock' kullandığı tespit edilen cezaevi personeline yönelik 2.dalga operasyon düzenlendi.

Silivri Açık Cezaevi 1. Müdürü Hasan Topaloğlu'nun gözaltında olduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında daha önce de 230 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Bunlardan 17'si tutuklandı.

TELEKOM'DA DA OPERASYON

FETÖ'nün Telekom yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 22 üst düzey Telekom yöneticisine hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı.

4 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 12 şüphelinin gözaltına alındığı, diğerlerini yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında daha önce 144 şüpheliden 63'ü terör örgütü üyeliği suçundan tutuklanmıştı. Tutuklananların 57'sinin Bylock kullandığı ortaya çıkmıştı.

Ekleme Tarihi: 22 Kas 2016 10:18