Güncel Güncelleme Tarihi: 25 Oca 2018 21:56

Terör örgütü YPG'den Esad'a "bize destek ver" çağrısı

“Afrin Demokratik Özyönetimi” bir açıklama yaparak, Afrin'in Suriye'nin bir parçası olduğu belirtti. Terör örgütü YPG Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a "bize destek ver" çağrısı yaptı.

Terör örgütü YPG'den Esad'a

“Afrin Demokratik Özyönetimi” bir açıklama yaparak, Afrin'in Suriye'nin bir parçası olduğu belirtti. Açıklamada “AKP'nin saldırılarına karşı bölgenin korunması için” Suriye hükümetine çağrı yapıldı.

Lübnan merkezli yayın yapan Suriye hükümetine yakın Al Masdar’ın haberine göre Suriye'nin kuzeyinde PYD tarafından tek taraflı ilan edilen üç kantondan biri olan Afrin Demokratik Özyönetimi ofisinden, TSK'nın ÖSO ile birlikte Afrin'e yönelik başlattığı saldırıya karşı koymak üzere Suriye hükümetinden destek istedi.

Açıklamada, Afrin'in Suriye'nin bir parçası olduğu vurgulanarak, Suriye hükümetini, egemen Suriye topraklarının bir bölümünü koruma yükümlülüğünü yerine getirmesi için resmi bir çağrı yapıldı.

Afrin Özyönetimi'nin bölgeyi teröristler korumak için altı yıldır mücadele ettiğinin belirtildiği açıklamada, Suriye ordusunun devreye girmesinin ardından da bu görevi sürdürecekleri ifade edildi.

Özyönetimin sitesinden yayınlanan açıklamada, "Türkiye'nin işgali ve saldırılarına karşı, Suriye'nin sınırlarını korumak ve güvenceye almak için Afrin'de Suriye Silahlı Kuvvetleri'nin konuşlandırılması amacıyla Suriye hükümetini çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Ekleme Tarihi: 25 Oca 2018 21:56