Güncel Güncelleme Tarihi: 3 Şub 2018 22:51

TSK: Afrin'de bir tank saldırıda isabet aldı, 5 asker şehit oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, bir tankın saldırıda isabet aldığı açıklandı. Saldırı sonucunda 5 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

TSK: Afrin'de bir tank saldırıda isabet aldı, 5 asker şehit oldu

TSK harekatta bir tankın saldırıya uğradığını açıkladı.

Açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde harekâta katılan bir tankımız, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet almıştır" dendi.

Saldırıda beş askerin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, bir askerin Afrin'deki çatışmalar sebebiyle, bir diğer askerin ise Kilis'e gerçekleştirilen saldırı sonucunda hayatını kaybettiğini belirtilmişti. Tanka yapılan saldırıyla birlikte bugün yaşamını yitiren asker sayısı 7'ye yükseldi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan beş kahraman silah arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

Ekleme Tarihi: 3 Şub 2018 22:51