Güncel Güncelleme Tarihi: 27 Eyl 2017 23:13

TSK "Bir gece ansızın gelebiliriz" tatbikatı yaptı

TSK, Kuzey Irak'ın karşısındaki Habur bölgesinde 10 gündür devam eden tatbikatta bir ilke imza attı. Erdoğan'ın "bir gece ansızın gelebiliriz" açıklamasından sonra bölgede "gece tatbikatı" yapıldı.

TSK

Türk Silahlı Kuvvetlerince ( TSK),  Şırnak'ın  Silopi ilçesindeki  Habur Sınır Kapısıyakınlarında 18  Eylül'de başlatılan tatbikat Iraklı askerlerin katılımıyla müşterek devam ediyor.

İLK KEZ GECE OPERASYONU YAPILDI

Irak sınırındaki  Habur Sınır Kapısı'na yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki tır parkının karşısındaki alanda yürütülen tatbikat, onuncu gününe girdi.

Üçüncü safhasına  Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birliklerin de katılımıyla dün başlanan tatbikatta, alana zırhlı araçlarla sevk edilen Türk ve Iraklı askerler ilk defa gece tatbikatı yaptı.

FARLAR SÖNDÜRÜLDÜ, GECE GÖRÜŞÜNE GEÇİLDİ

Saat 20.30 sıralarında  Silopi'den 2 minibüsle alana gelen  Irak askerlerinin de katılımıyla tanklar ve zırhlı araçlar, gece tatbikatına başladı.

7'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla'nın sevk ve idaresinde, 28. Mekanizma  Piyade Tugay Komutanı Ahmet Kurumahmut'un emir komutasında gerçekleştirilen tatbikatta, sahada konuşlu zırhlı araçlar far söndürerek gece görüşlü termal kameralar yardımı ile hareket etti. Yarım saatlik manevra eğitiminin ardından tanklar, konuşlu yerlerine geri döndü.

IRAK ASKERLERİNİN GELMESİYLE ÜÇÜNCÜ SAFHA BAŞLADI

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Türk Silahlı Kuvvetlerince 18  Eylül'den itibaren Silopi/Habur bölgesinde icra edilen tatbikatın üçüncü safhasına dün başlandığı ve tatbikatın bu safhasının, bölgeye intikal eden  IrakSilahlı Kuvvetlerine bağlı birlik ile unsurların da katılımıyla birleşik olarak icra edileceği bildirilmişti.

Ekleme Tarihi: 27 Eyl 2017 23:13