Güncel Güncelleme Tarihi: 30 Eyl 2017 13:49

Türk ordusu Kuzey Irak'a girdi iddiası

Yeni Çağ gazetesi yazarı Arslan Bulut, Türk ordusunun, İran ve Irak ile yaptığı mutabakat çerçevesinde Kuzey Irak’a girdiğini iddia etti.

Türk ordusu Kuzey Irak'a girdi iddiası

Türk ordusu Bağdat hükümeti ile varılan mutabakat kapsamında Irak ordusu ile birlikte Irak topraklarına girdiği ileri sürüldü.

Bomba iddianın sahisi ise Yeni Çağ gazetesi yazarı Arslan Bulut. Gazete bu iddiayı manşetten verdi. "Barzani, tam bir üçgenin içine kıstırıldı!" başlıklı yazısında Bulut, yankı uyandıran iddiasını böyle açıklıyor:

SURİYE VE IRAK'IN SINIRLARINI BİRLEŞTİĞİ YERDEN

"Bugüne kadar beni hiç yanıltmamış kaynaklardan aldığım haberlere göre Türkiye, İran ve Irak arasındaki mutabakat, verilen sözlere uyuldukça, Kuzey Irak'ta her geçen gün önemli sonuçlar elde edilmesini sağlıyor.

Türkiye, bu mutabakat çerçevesinde, Türkiye, Suriye ve Irak'ın sınırlarının birleştiği yerden, yani Dicle'nin U çizdiği mevkiden, Irak ordusu ile birlikte Irak topraklarına girdi. Bu bölge Telafer ilçesinin sınırları içinde kalıyor.

KÖPRÜ TUTULDU

Böylece, Türkiye ve Irak, Suriye'deki PYD güçleriyle Irak'ın kuzeyindeki Barzani ve PKK'nın arasına girmiş oldu. Yani El Bab operasyonu gibi Türk ordusu, Irak ordusu ile birlikte koridoru burada da kırdı.

Burada Dicle nehri üzerinde bir köprü var. Köprü tutuldu. Tabii, bana sorarsanız, Irak ordusu ile birlikte Telafer ilçe merkezine kadar inilmeli ki Suriye ile Irak arasındaki geçişler tamamen önlenebilsin. Dicle nehri doğal bir engel ama bir köprübaşını tutmakla, terör geçişleri sona erdirilemez. Buradan Irak'a yeni bir kapı açılacaksa, Telafer'e inmek şart!"

Ekleme Tarihi: 30 Eyl 2017 13:49