Güncel Güncelleme Tarihi: 4 Oca 2018 12:04

Yeni KHK'ler yolda, öncelik Mor Beyin

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti MKYK toplantısında "Bundan sonra çıkacak KHK’lar terörle mücadeleye ilişkin düzenlemeler ve göreve iadelerle ilgili olacak. Diğer düzenlemeler Meclis gündemine gelecek” dediği belirtildi.

Yeni KHK'ler yolda, öncelik Mor Beyin

OHAL’in ilanıyla birlikte hükümetin Meclis’i devre dışı bırakarak taşeron düzenlemesinden rektör atamalarına kadar hemen her konuda KHK çıkarmasına yönelik tartışmalar sürüyor. Konu, AK Parti MYK toplantısında da gündeme geldi. Kulislere yansıyan bilgilere göre, toplantıya başkanlık eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan “Bundan sonra çıkacak KHK’lar güvenlik ve terörle mücadeleye ilişkin düzenlemeler ve göreve iadelerle ilgili olacak. Diğer düzenlemeler Meclis gündemine gelecek” dedi.

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre KHK’lere ilişkin muhalefet ve toplumdan gelen eleştiriler başta olmak üzere birçok konu tartışıldı. Erdoğan, toplantıda “Mor Beyin” uygulamasıyla telefonlarına kendi istekleri dışında ByLock yüklendiği için tutuklananlar ya da kamudaki görevlerinden ihraç edilenlerle ilgili yeni bir KHK yayımlanacağını söyledi. Erdoğan, bu KHK ile Mor Beyin mağduru olduğu tespit edilen tutukluların tahliye edileceğini ve kamudaki görevlerine iade edileceğini vurguladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada yaklaşık 1400 GSM numarasının, başka siteler üzerinden ByLock’a yönlendirildiğinin ortaya çıktığı belirtilmiş ve bu durumdaki 1000 tutuklunun tahliye edileceği duyurulmuştu.

Ekleme Tarihi: 4 Oca 2018 12:04