Güncel Güncelleme Tarihi: 21 Oca 2018 11:42

Zeytin Dalı Harekatı'nda 2. gün: 'ÖSO, Afrin'de kara harekatına başladı'

Anadolu Ajansı, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), TSK'nın Afrin'e düzenlediği 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında kara harekatına başladığını duyurdu. TSK tanklarının da ÖSO'ya destek verdiği aktarıldı.

Zeytin Dalı Harekatı'nda 2. gün: 'ÖSO, Afrin'de kara harekatına başladı'

13.15: YARIM SAATTE 12 SAVAŞ UÇAĞI HAVALANDI

Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jes Üssü'nden bugün yarım saat içerisinde 12 adet F-16 savaş uçağı kalkış yaptı. Türkiye'nin Doğu hava sahasını korumakla görevli 8'inci Ana Jet Üssü'ndeki hareketlilik saat 12.21'de başladı ve yarım saat devam ederken, savaş uçakları 2'şer olarak peş peşe havalandı.

13.00: Adıyaman'daki Şehit Er Özgür Güven Kışlası'ndan 90 jandarma özel harekat, otobüslerle sınır kentlerine gönderildi.

12.45: 'AFRİN'DE 5 KİLOMETRE İLERLEME SAĞLANDI'

Anadolu Ajansı, TSK'ya ait zırhlı araçlar, özel kuvvetler ve piyade güçleri gibi unsurların Afrin toprakları içinde yaklaşık 5 kilometre kat ettiğini, ilerleme sırasında ciddi bir çatışma yaşanmadığını aktardı.

12.40: GENELKURMAY: HAREKAT PLANLANDIĞI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Genelkurmay Başkanlığı'ndan 'Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili yapılan bilgilendirme açıklamasında, operasyonun planlandığı şekilde devam ettiği ve kara harekatının başladığı belirtildi.

Açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı'nın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir" denildi.

12.00: YILDIRIM: KARA HAREKATI BAŞLADI

TSK'nın kara unsurları saat 11.05 itibariyle Gülbaba mevkiinden Suriye tarafına geçti. Başbakan Binali Yıldırım, TSK'nın 11:05'te Kilis'in Gülbaba mevkiinden kara harekatına resmen başladığını açıkladı.

Başbakan, Zeytin Dalı Harekatı'nın 4 safhada yapılacağını ve 30 kilometre derinliğinde güvenli alan oluşturulacağını söyledi.

Öte yandan Anadolu Ajansı, Afrin bölgesine giren TSK kara kuvvetleri unsurlarının, ÖSO'yla ilerlediğini aktardı.

11.30: TSK: 153 HEDEF ATEŞ ALTINA ALINDI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yapılan açıklamada PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ tarafından kullanılan 153 hedefin ateş altına alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, "Zeytin Dalı Harekâtı" 20 Ocak 2018 saat 17:00'de başlatılmıştır. Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir. Tespit edilen hedefler, kara ateş destek vasıtaları ile ateşle taarruz edilerek etkisiz hale getirilmeye devam edilmektedir. Bu kapsamda şu ana kadar PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri tarafından kullanılan sığınak, barınak, mühimmat deposu vb. 153 hedef ateş altına alınmış olup "Zeytin Dalı Harekâtı" planlandığı şekilde devam etmektedir. Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir" denildi.

11.00: YILDIRIM, MEDYA TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin son durum bilgilendirmesi amacıyla, İstanbul'da Vahdettin Köşkü'nde medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay da katıldı.

10.20: TSK TANKLARI ÖSO'YA DESTEK VERİYOR

NTV'den Özden Erkuş'un aktardığı bilgiye göre, TSK tankları da kara harekatı kapsamında ÖSO güçlerine destek veriyor.

CAMİLERDE FETİH SURESİ OKUNDU

09.30: Türkiye genelinde camilerde yatsı ve sabah vakitlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çağrısıyla Fetih suresi okundu.

Ekleme Tarihi: 21 Oca 2018 11:42