Kitap Güncelleme Tarihi: 29 May 2017 18:08

Esrarengiz Kelimeler!

Çocuk edebiyatının maceraperest kalemi Almıla Aydın'dan yepyeni bir kitap: Esrarengiz Kelimeler! Kitap kayıp bir kitabın sahibini ararken şifrelerin izini süren Mert ve arkadaşlarının edebiyatın sihirli dünyası ile tanışma serüvenini anlatıyor

Esrarengiz Kelimeler!

Kayıp bir kitabın sahibini ararken şifrelerin izini süren Mert ve arkadaşlarının edebiyatın sihirli dünyası ile tanışma serüvenini anlatan Esrarengiz Kelimeler, okurlarına Tevfik Fikret’ten, İhtiyar Balıkçı’ya, Halikarnas Balıkçısı’ndan Orhan Veli Kanık’a pek çok edebiyatçının ve kitabın da dostluğunu sunuyor.

Bakalım Esrarengiz kelimelerin sırrı sizi nereye, kimlere ulaştıracak?

Esrarengiz kelimelerin sırrını çözdüğünde 
hayatının sonsuza dek değişeceğini bilmiyordu…

Bir tesadüf sonucu, kitaplarla arası hiç de iyi olmayan Mert’in eline eski bir kitap geçer. Kitabın ne adı ne de yazarı bellidir. Sayfalarının arasında bir de tiyatro bileti vardır.

Bunun üzerine Mert kitabın ve biletin, kaybeden kişi için önemli olduğunu düşünerek sahibini aramaya karar verir. Bu sırada kitaptan sanki canlı bir varlıkmış gibi söz eden İdil’le tanışır ve birlikte kitabı incelemeye başlarlar. Kitabı okudukça ise kimi tuhaflıklarla karşılaşırlar.

Çözülmeyi bekleyen bilmeceler, şifreli notlar ve ipuçları art arda gelmektedir. Mert zaman geçtikçe kitabın sırlarla dolu olduğunu düşünür. Üstelik böyle düşünen yalnızca kendisi değildir. İdil’in baş belası kuzini Nesli’yle, Mert’in sınıf arkadaşı sinir bozucu Sarp’ın da aralarına katılmasıyla heyecan dolu ve ilginç olaylar birbirini izlemeye başlar.

Mert bir yandan kitaptaki bilmecelerin ve ipuçlarının bitmesini istemezken, diğer yandan da son sayfaya yaklaştıkça kendilerini neyin beklediğini ve sonunda ne olacağını merak etmektedir. Acaba esrarengiz kitap onları kime ya da neye götürecektir?

Ekleme Tarihi: 29 May 2017 18:08