Kulis Güncelleme Tarihi: 14 Kas 2017 14:05

AK Parti'de büyük tasfiye hazırlığı

Kulislere yansıyan bilgilere göre AK Parti'de 28-30 il başkanının istifası istenecek. İstanbul'da en az 3 belediye başkanı da mercek altında.

AK Parti'de büyük tasfiye hazırlığı

 AK Parti’de 6 ilin belediye başkanının istifaya zorlanmasının ardından yeni bir tasfiye dalgası geliyor. AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin yanısıra 39 ilçenin en az üçte birinin değiştirileceği iddialar arasında. Üsküdar, Eyüpsultan ve Esenyurt belediyeleriyle ilgili incelemenin de sürdüğü belirtiliyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, yeni dönem İstanbul yönetiminin kimlerden oluşacağı konusuyla bizzat ilgileniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın değiştirilmesiyle başlayan operasyonun yeni yılın başında, hem il başkanlığı hem de ilçe başkanlıkları düzeyinde devam edeceği belirtiliyor. Bunun kesin tarihini, partinin İstanbul il kongresini ne zaman yapacağı belirleyecek. Önce ilçe kongreleri tamamlanacak ardından da il kongresinin tarihi belli olacak.

Büyükşehirler dışındaki ilçe kongrelerinin tamamına yakınını bitiren AK Parti yönetimi, bu ayın sonuna doğru 51 ilin kongresini yapacak. Aralarında büyükşehirlerin bulunduğu diğer kongreler ise en geç şubat ayının sonuna kadar tamamlanacak. Süreç işlerken İstanbul’la ilgili özel değerlendirme yapılıyor. 39 ilçe başkanının en az üçte birinin değiştirileceği öne sürülüyor.

SEÇİM KABİNESİ OLUŞTURULACAK

Çalışmalar tamamlandığında, AK Parti’de istifa ettirilen il başkanı sayısının toplam 28-30’e ulaşacağı belirtiliyor. Bütün bu sürecin ardından, 2018 yılı mart ayı sonunda tüm kongreler tamamlanmış olacak. Büyük kongre de ilkbaharda yapılacak. Partinin MKYK’sı ve genel başkan yardımcılarının bir kısmı da değişecek. Bunu, kabine değişikliği izleyecek ve partiyi seçime götürecek, ‘seçim kabinesi’ oluşturulacak.

Ekleme Tarihi: 14 Kas 2017 14:05