Kulis Güncelleme Tarihi: 19 Ara 2017 12:44

AK Parti'de İYİ Parti beklentisi

AK Parti'de kulislerinde ilginç değerlendirme dillendirilmeye başlandı. İYİ Parti'nin batı illerinde CHP'nin oylarını bölebileceği beklentisi CHP'li bazı belediyelerin AK Parti'ye gelebileceğine yoruldu.

AK Parti'de İYİ Parti beklentisi

İYİ Parti, AK Parti’de de ‘iyiye’ yoruldu! İktidar partisine göre İYİ Parti, CHP’nin güçlü olduğu sahil kesimlerinde varlık gösterirse AK Parti bazı yeni belediyeleri alabilecek. Siyasi değerlendirmelerde ve polemiklerde İYİ Parti’den gelen eleştirileri yokmuş gibi yapmaya devam eden AK Parti’deki değerlendirmelere göre yeni parti kuruluşundan önceki etkisini yitiriyor.

‘BEKLENTİSİ KALMAYANLAR BULUŞTU’

Habertürk gazetesinden Volkan Yanardağ’ın kulis haberine göre, AK Parti’de yapılan analizlerde İYİ Parti’nin partileşmeden önceki süreçte seçmenin ilgisini üzerine topladığı, ancak kurulduktan sonra bu trendin aşağı yönlü seyir izlediği savunuldu. Diğer siyasi partilerde istediği noktalara gelemeyenler veya mevcut siyasi yapılardan beklentisi kalmayanlar İYİ Parti’de buluştu.

‘ARADAN AK PARTİ ÇIKABİLİR’ BEKLENTİSİ

İYİ Parti’yi kasıtlı olarak muhatap almayan AK Partililer, bu partinin yerel seçimlere girmesinin kendi lehlerine olabileceğini de düşünüyor. İYİ Parti’nin özellikle Türkiye’nin batısında karşılığının olduğu değerlendirmeleri yapılırken, CHP’nin güçlü olduğu sahil kesimlerinde İYİ Parti’nin varlık göstermesi durumunda AK Parti’nin CHP’de olan bazı belediyeleri alabileceği ifade ediliyor. İYİ Parti’nin İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde varlık gösteremeyeceği kaydediliyor.

Ekleme Tarihi: 19 Ara 2017 12:44