Kulis Güncelleme Tarihi: 26 Eki 2017 16:21

AK Parti'nin Meclis kadrosu tamamıyla değişiyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partinin tüm kadrolarında değişime gidiyor.

AK Parti'nin Meclis kadrosu tamamıyla değişiyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partinin tüm kadrolarında değişime gidiyor. 16 Nisan’da yapılan referandumun ardından hazırlanan “seçim raporu”na göre il teşkilatları ve belediyelerde tasfiyeye giden Erdoğan’ın, aynı değişimi AK Parti’nin Meclis kadrolarında da yapacağı belirtildi.

KONGRE, RAPOR VE LİSTE USULÜ DEĞİŞİM

Kasım ayında Meclis Başkanlığı seçim süreci başlayacak. Buna paralel olarak AK Parti Meclis Başkanı ile birlikte Meclis Başkanlık Divanı, Meclis Grup Başkanvekilleri, Grup Yönetimi, Meclis Komisyonları üyeleri ve başkanları büyük oranda değişecek.  

ANKA’dan Besti Karalar'ın edindiği bilgilere göre; Cumhurbaşkanı il teşkilatlarını kongrelerle, belediye başkanlarını hazırlanan “seçim raporları” ile yenilerken, Meclis yönetimini ise “liste usulü” değiştirecek.

Erdoğan, il teşkilatlarını devam eden il ve ilçe kongreleri ile değiştiriyor. Zayıf bulduğu il ve ilçe başkanlarını kongre seçimleri ile değiştirirken, belediye başkanlarını ise 16 Nisan’da yapılan referandumdan sonra hazırlattığı seçim raporları ile değiştiriyor. Yöntem ise istifa.

Ekleme Tarihi: 26 Eki 2017 16:21