Kulis Güncelleme Tarihi: 11 May 2017 03:11

AK Parti'nin sloganı hazır: Reis geri dönüyor

Referandum sonuçlarına ilişkin analizler ve olağanüstü kongre hazırlıkları ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "idam cezası gündeme gelsin" önerisi AK Parti MYK'sının gündemindeydi. İdam cezası geriye işletilemeyeceği için karar Erdoğan'a bırakıldı. 16 Nisan'da azalan oy desteği irdelendi.

AK Parti'nin sloganı hazır: Reis geri dönüyor

Kulislerden edinilen bilgiye göre, MYK toplantısında idam konusu masaya yatırıldı. İdam cezası ile ilgili söz alan MYK üyelerinin büyük bölümü, “Halkın talebi önemli ama, bugün idamı getirseniz ne 15 Temmuz faillerini kapsayacak ne de PKK’lıları veya Abdullah Öcalan’ı. Sonuçta evrensel hukuk kuralı var. Geçmişe yürümeyecek” değerlendirmesi yaptı. İdam cezasının değerlendirilmesi Başbakan Binali Yıldırım'ın da talebiyle Erdoğan'a bırakıldı. İddiaya göre Başbakan Yıldırım “Bu konuyu Cumhurbaşkanı’yla değerlendiririz” demekle yetindi. MYK toplantısında kongre hazırlıkları gözden geçirildi. 21 Mayıs’ta gerçekleşecek olağanüstü kongreyle birlikte genel başkan değişimini parti tüzüğünde bazı rötuşlar izleyecek.

KONGRENİN SLOGANI "REİS GERİ DÖNÜYOR" OLDU

Ankara Arena’da yapılacak kongreye 1500 otobüsle illerden gelecek delegeler ve beraberindekilerle katılımcı sayısının 50 bini bulacağı tahmin ediliyor. Kongre salonunun dışına da kongrenin izlenebileceği düzen kurulacak.

AK Parti Olağanüstü Kongresinin konsepti, “Yeniden buluşma” ve “Geleceğe yürüyüş” oldu; slogan olarak ise “Reis geri dönüyor” kullanılacak. MYK’da kararlaştırılan kongre konsepti, gelecek günlerde Cumhurbaşkanı’na da sunulup onayı alınacak. Olağanüsttü kongrede, AK Parti'de birlik beraberlik ve kapsayıcılık konularına vurgu yapılacak. Tüm toplumu kucaklayacak mesajlar verilecek. Kongrede, AK Parti’nin yeni bir heyecanla, yeni sisteme göre kendini konumlandırmasının da seçimlerde fayda sağlayacağı dile getirildi.

16 NİSAN REFERANDUMUNDA NELER OY KAYBETTİRDİ?

MYK toplantısının diğer önemli gündem maddesi ise referandum sonuçları oldu. Sonuçların analiz edildiği toplantıda daha önce de gündeme gelen bazı eksik ve yanlışlar rapor edildi. Seçmen davranışını “Tek adamlık ve diktatörlük” vurgusunun olumsuz etkilediği, “federasyon ve eyalet sistemi” değerlendirmelerinin oy kaybettirdiği, kentli ve eğitimli seçmenin partiden uzaklaştığı tespitleri yapıldı. 16 Nisan Referandumu'nda beklentinin altında oy gelmesinin diğer sebepleri olarak “AK Parti belediyelerinin yanlış uygulamaları, imar politikalarındaki tartışmalar, OHAL uygulamalarına yönelik eleştiriler, akademisyenlerle ilgili kararlar, dış politikada art arda yaşanan tartışmalar”  olduğu dile getirildi. 

(Nuray Babacan-Hürriyet)

Ekleme Tarihi: 11 May 2017 03:11