Kulis Güncelleme Tarihi: 7 Nis 2022 13:31

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ Mansur Yavaş adaylığı için ne dedi?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Mansur Yavaş’ı partilerinin aday göstermek istediği kişi olarak açıkladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Özdağ'ın bu çıkışına cevabı net oldu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ Mansur Yavaş adaylığı için ne dedi?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın partilerinin aday göstermek istediği kişi olarak Mansur Yavaş’ı açıklaması kamuoyuna bomba gibi düşerken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bu ifadeler soruldu.

Gazeteci Fikret Bila bugünkü köşesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ümit Özdağ’ın Türkiye’nin sorunlarını çözecek cumhurbaşkanı olarak Mansur Yavaş’ın görüldüğünü ifade etmesini nasıl karşıladığını sordu.

"MANSUR YAVAŞ İSMİNİ DUYDUĞUMA MEMNUN OLDUM"

Kılıçdaroğlu, Fikret Bila’ya Ümit Özdağ’ın aklına CHP’li bir ismin gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederken “Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olunca akla bir CHP’li ismin gelmesi memnuniyet verici.

Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı olarak bir CHP’liyi önermesi güzel bir şey. Buna memnun oldum.

Kimse merak etmesin. Bu kötü gidişi durduracağız. Millet İttifakı’nın adayı cumhurbaşkanı olacak.

Kimin aday olacağı konusunda anahtar 6’lı masa. 6 lider adayı belirleyecek. Biz 6 genel bakan bir kader birliği yaptık.

Demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü, medya özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, ekonomik krizin çözülmesi, vatandaşlarımızın insanca yaşama koşullarına kavuşturulması, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi gibi demokratik, sosyal hukuk devletinin tüm kurallarını ve kurumlarını hayata geçireceğiz.

İktidara geldiğimizde 5 ay içinde Türkiye rahatlayacak, vatandaşlarımız nefes alacak.” diye cevap verdi.

Ekleme Tarihi: 7 Nis 2022 13:31