Kulis Güncelleme Tarihi: 13 Nis 2022 14:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşar Esad için Saray'da hazırlık yaptırdı

AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la ilişkileri tekrar iyileştirmenin yollarını aradığı iddia edildi. Esad’la ilişkileri düzeltmek için Saray’da ön hazırlık yaptırdığı iddia edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşar Esad için Saray'da hazırlık yaptırdı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la ilişkileri düzeltmek için Saray’da ön hazırlık yaptırdığı iddia edildi. Gazeteci Mustafa Balbay, Ramazan Bayramı’nın bir bahane olarak kullanılabileceğini ifade etti.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay bugünkü köşe yazısında Suriye ve Türkiye ilişkilerinin yeni bir döneme gireceğine yönelik iddiaları değerlendirdi. Balbay “Sırada Suriye var...” başlıklı yazısında normalleşme sürecine giren Türkiye – İsrail ilişkisinin ardından “Devamı var mı” sorusunu sordu. Balbay Erdoğan’ın sıraya Suriye’yi aldığını belirtti.

SARAY’DA ESAD İÇİN ÖN HAZIRLIK YAPILDI

Saray’da Suriye ile nasıl yakınlaşılacağı yönünde ön hazırlık yapıldığını açıklayan Balbay “Buradan başlanmasının on yıllık savrulmayı toparlamaya yetmeyeceği kanaatine varılmış. Bunun üzerine daha “insani” alanları da içeren bir diyalog arayışına girilmiş.

Suriye ile bunca yaşadıklarımızdan sonra 900 kilometrelik sınırda ne ararsan bulunur; savaş da barış da! Önümüz bayram, bakarsın buradan yürünür. Yöntemin ne olacağı belli değil ama Suriye ile yeni bir dönemin başlayacağını söylemek mümkün.

Beşşar Esad’la Antalya’da aile boyu tatilden Gaziantep’te ortaklaşa bakanlar toplantısına kadar anımsanacak bir dizi hatıra var. Bunca olanlardan sonra olur mu dememek gerek. Neler olmadı ki!” ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi: 13 Nis 2022 14:03