Kulis Güncelleme Tarihi: 13 May 2017 16:25

İşte Kabinede değişecek Bakanlar: 3 Başbakan Yardımcısı 11 Bakan

Ak Parti'de 21 Mayıs sonrasında MYK ve MKYK'nın değişeceği daha önce gündeme gelmişti Kulislerde 21 Mayıs'ta gerçekleşecek Olağanüstü Kongre sonrası "Kabinede revizyon" konuşuluyor. İddiaya göre Bakanlar Kurulu'nda 3 Başbakan Yardımcısı 11 Bakan değişecek. İşte değişecek ve kalacak bakanlar

İşte Kabinede değişecek Bakanlar: 3 Başbakan Yardımcısı 11 Bakan

AK Parti'nin Olağanüstü Kongresi'ne sayılı günler kala Ankara kulisleri de hareketlendi. 21 Mayıs'ta gerçekleşecek kongre sonrasın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek aday olarak genel başkanlığa seçilmesi kesin gözüyle bakılıyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olması sonrasında partinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda (MKYK) da değişikliğe gidilmesi bekleniyor. Değişim sadece parti ile sınırlı kalmayacak. 

REFERANDUMUN FATURASI AĞIR OLACAK

Kulislere göre 16 Nisan Referandum sonuçlarında çok sayıda büyükşehiri kaybeden, İstanbul gibi Erdoğan ve AK Parti için kritik öneme sahip şehirlerde hayır oylarının yüksek çıkması Hükümette değişim olacağının sinyalini verdi.

Dosya Haber'in Ankara kulislerinde edindiği bilgiye göre mevcut Kabinede yer alan 3 Başbakan Yardımcısı ile 11 Bakan değişecek. Bakanlar Kurulu'nda Revizyona gidileceği daha önce de gündeme gelmişti Değişecek Başbakan Yardımcılarının ve Bakanlıkların belli olduğu iddia ediliyor.

"3 BAŞBAKAN YARDIMCISI DEĞİŞECEK"

İddiaya göre Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ndeğişecek. Daha önce ekonomi yönetiminde kriz olduğu, Canikli ve Şimşek arasında sorun yaşandığı ve kabine revizyonu olacağı gündeme gelmişti. 

"DEĞİŞECEK 11 BAKANLIK" 

Diğer taraftan Kabinede Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün görevinin değişeceği iddia ediliyor.

Kulislerdeki bilgilere göre 3 Başbakan Yardımcısı ve 11 Bakanlıktaki değişimin kısa sürede gerçekleşeceği öne sürülüyor. Bakanlıklarda gerçekleşecek görev değişimi ile Hükumete yeni bir dinamizm kazandırılması amaçlanıyor. 

KABİNEDE KİMLER KOLTUĞUNU KORUYACAK 

Kulislerdeki iddialara göre kabine revizyonundan etkilenmeyecek, Bakanlar Kurulu'nda yerini koruyacak bakanlar ise  Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan... Kabinede gerçekleşecek revizyonun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilgisi dahilinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?

1 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Kabine revizyonu iddiaları sorulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinede revizyon haberleri ile ilgili "Şu anda gündemde böyle bir şey söz konusu değil ama ileride ne olur, ne biter onu da şu anda söylemek yanlış olur" demişti. Erdoğan konuşmasında Kabine değişikliği yetkisinin Başbakan ve hükümete ait olduğunu da sözlerine eklemişti. Erdoğan'ın sözlerindeki "Şu anda gündemde yok, ilerde ne olur ne biter bilinmez" sözleri Kabinede hareketlenmenin olacağına dair işaret olarak kabul edilmişti.   

Dış politikada olduğu kadar iç politikada da Türkiye'yi sıcak gelişmeler bekliyor. 

Ekleme Tarihi: 13 May 2017 16:25