Kulis Güncelleme Tarihi: 26 Nis 2017 12:16

Kabine'de revizyon! İbrahim Kalın girecek, AK Parti'de MKYK gençleşecek

16 Nisan Referandumu'nda Cumhurbaşkanlığı sistemine "evet" çıkması Ankara'da "Kabinede revizyon yapılacak" iddialarına gündeme getirdi. Kabinede Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın yer alacak AK Parti Genel Başkanı ve MKYK'sı da değişecek.

Kabine'de revizyon! İbrahim Kalın girecek, AK Parti'de MKYK gençleşecek

Referandum sonrası yeni Kabine için sürpriz isim

16 Nisan'da gerçekleşen referandumun ardından Kabine'de revizyona gidilmesi öngörülüyor. Ankara kulislerinde yeni oluşturulacak Kabinede sürpriz bir ismin yer alacağı konuşuluyor. Yeni Kabinede uzun bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yer alacağı iddia ediliyor.

16 Nisan'daki Halk Oylamasından evet çıkmasının ardından siyaset kulislerinde AK Parti ve hükümette birtakım değişikliklerin planlandığı gündeme gelmişti. Ankara kulislerinde Anayasa Değişikliğinin öngördüğü Partili Cumhurbaşkanı dğzenlemesi ile ilgili olarak 2017'nin Mayıs ayı sonunda AK Parti'nin olağanüstü kongreye gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Referandum sonrası Başbakan Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığından istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu da iddia edilmişti. Olağanüstü kongre ile birlikte Ankara'da üç önemli değişim adımı olacak. Kabinede değişikliğe gidilecek, AK Parti Genel Başkanı değişecek ve AK Parti'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) yeniden şekillenecek.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ KAPIDA

Değişimin önce Kabinede gerçekleşmesi bekleniyor. Kabinede gerçekleşecek revizyonda sürpriz isimlerin Kabineye gireceği konuşuluyor. Referandum sonrası deiğişim Bakanlarla sınırlı kalmayacak. Mayıs ayında gerçekleşmesi öngörüşem olağanüstü kongrede AK Parti'de sadece genel başkan Binali Yıldırım değil, AK Parti'nin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) da yenilenecek. İlk değişimin gerçekleşeceği Kabinede sürpriz isimler yer alacak. Değişiklik sonrası Kabine dışında kalan bazı isimler de MKYK ve parti yönetiminde kendine yer bulacak

MKYK'DE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK

Mayıs ayının sonunda gerçekleştirilecek olağanüstü kongreyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti genel başkanı seçilecek. Genel Başkan değişimi ile sınırlı olmayacak olağanüstü kongrede Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) değişimden payını alacak. AK Parti içerisinde 50 kişilik üst yönetiminde köklü değişiklik yapılması öngörülüyor. 

AK PARTİ'NİN "GENÇ PARTİ, GENÇ KABİNE" PLANI

Ankara Kulislerinde anlatılanlara göre, AK Parti'de 'genç kabine ve genç parti yönetimi' planı devreye sokulacak. AK Parti'de uzun süredir bakanlık ve parti yöneticiliği yapan duayen isimlerin yanı sıra yeni ve sürpriz isimler de hükümete girecek.

AK PARTİ KURMAYLARINA GÖRE KONGREDEN ÖNCE YENİ KABİNE

AK Parti'de olağanüstü kongre süreci işletilirken parti kurmaylarına göre, kabine değişikliği ivedi yapılacak. Kabinede yapılacak değişiklik için Olağanüstü Kongre beklenmeyecek.Kabinedeki revizyon sonrası görevden alınacak bakanların bazıları yeni kurulacak MKYK'da ve parti yönetiminde yer alacak. Kabinede gerçekleşecek operasyonda, birden fazla sürpriz bekleniyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ "İBRAHİM KALIN KABİNEYE GİREBİLİR"

AK Parti'nin yeni kuracağı Kabinede dışarıdan bakan alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kabine için ismi geçenlerden biri Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da kabineye gireceği konuşuluyor. Yeni kurulacak Kabinede parti dışından MHP'li bakan alınmasına da Başbakan Binali Yıldırım ile  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yapılacak görüşmede karar verilecek.Ankara'yı sıcak gelişmeler bekliyor. 

Ekleme Tarihi: 26 Nis 2017 12:16