Kulis Güncelleme Tarihi: 23 Eyl 2017 13:11

Kadir Topbaş istifa etti mi yoksa istifa ettirildi mi?

Kulislerde konuşulan senaryoya göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa baskılarına uzun süre direndi. Kulislerde Topbaş'ın istifa ettiğinden çok ettirildiği iddia ediliyor.

Kadir Topbaş istifa etti mi yoksa istifa ettirildi mi?

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş dün basının karşısına geçerek istifa etti... Medyada geniş yankı bulan istifa sonrası  "Topbaş'ın istifa ettirildiği ifade edildi." Yine kulislerde Kadir Topbaş'ın istifaya uzun süredir direndiği de söyleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan genel başkan olduktan sonra AK Parti'deki metal yorgunluğundan şikayet etmiş ve yorulanların bırakmasını istemişti. Bu sözlerin ardından AK Parti'de birçok il başkanına "istifa et" talimatı ulaştı bazı siyasiler ise Erdoğan'ın mesajını üzerine alarak kendisi bıraktı.

Kulislere göre, Kadir Topbaş da özellikle damadının FETÖ'den gözaltına alınmasının ardından Erdoğan'ın istifasını beklediği isimler arasındaydı ve istifa etmesi gerektiğini söylediği isimlerden biriydi.

İddiaya göre 15 Temmuz'da nerede olduğu tartışılan, FETÖ ilişkileri yargıya kadar taşınan, halihazırda damadı içeri giren Kadir Topbaş'ı, Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe girişiminin hemen ardından kafasından silmişti. Bunun üzerine Kadir Topbaş, görevde kalma konusunda direnç gösterince yeni çözüm yolları arandı. Topbaş'ın Hükümet kararıyla görevden alınması senaryosu bile masadaydı. HDP'li belediyeler gibi kayyum atanması ihtimali zayıf da olsa gündeme geldi. 

İddialara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı düşüncesinden vazgeçirmeye çalışanlar oldu. AK Parti içinde Topbaş ile Erdoğan'ın arasını bulmak için çalışanlar oldu. İsmail Kahraman gibi birçok isim devreye girdi. İsmail Kahraman'ın damadıyla ilgili tartışma gündeme gelince Kahraman devre dışı kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kadir Topbaş'abaskıya devam ettiği de öne sürüldü.  Topbaş belediyede etkisizleştirilince, istifaya karar verdi ve görevi bıraktı.

Sonuç olarak kulisler Topbaş'ın aslında istifa etmediğini, Erdoğan'ın zorlamasıyla istifa ettirildiğini konuşuyor..

İstanbul sonrası AK Parti'de  Bursa, Ordu, Antalya ve Balıkesir belediyelerinde de ciddi krizler olduğu öne sürülüyor..

Kadir Topbaş'ın istifasının bir kopuş dalgası başlatması da tahminler arasında... 

Ekleme Tarihi: 23 Eyl 2017 13:11