Kulis Güncelleme Tarihi: 2 May 2022 07:54

Kılıçdaroğlu'nun “Yolumdan çekilin” sözlerine Mansur Yavaş destek verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında “Ya şimdi bana katılın, ya da yolumdan çekilin” sözleri tartışılmaya devam ederken Mansur Yavaş'tan destek hamlesi geldi.

Kılıçdaroğlu'nun  “Yolumdan çekilin” sözlerine Mansur Yavaş destek verdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında söylediği “Ya şimdi bana katılın, ya da yolumdan çekilin” sözlerini önceki gün tekrarladı. Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerle belediye başkanlarını işaret ettiği öne sürüldü. Bu tartışmadan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’tan dikkat çeken bir hamle geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısındaki “Ya şimdi bana katılın, ya da yolumdan çekilin” sözlerini bugün de gazetecilere yaptığı açıklamada tekrarladı. Kemal Kılıçdaroğlu bu sözlerin muhataplarının kim olduğu yönündeki soruya “Bütün arkadaşlarıma söyledim. Yol arkadaşı olmak istiyorsanız buyurun gelin. Hayır, mevcut düzenden memnunuz diyorsanız. Yolunuz açık olsun. Ayrılın bizden" şeklinde yanıt verdi.

CHP kulislerinde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri konuşuldu.

TBMM’de milletvekillerinin, CHP genel merkezinde parti yöneticilerinin ve hatta belediye koridorlarının gündemi Kılıçdaroğlu’nun “Yolumdan çekilin” sözleriyle kimleri kastettiği… 

Peki, CHP liderinin hedefindeki “yol arkadaşları” kimlerdi?

Akıllara ilk olarak “Altılı Masa”nın genel başkanları geldi.

Bu iddia kısa bir süre konuşulsa da gündemde çok fazla kalmadı. Kılıçdaroğlu’nun hedefindeki isim altı partinin genel başkanı değildi.

Sonra gözler CHP’li milletvekillerine döndü…

Fakat bu iddiaya da “Kılıçdaroğlu’nun muhatabı milletvekilleri olsa konuşmasını kapalı grup toplantısına bırakırdı” yorumları yapıldı.

BELEDİYE BAŞKANLARI İDDİASI

Kulislerde öne çıkan, Kılıdaçroğlu’nun mesajının belediye başkanlarına dönük olduğuydu. 

Tartışmalar sürerken Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarını işaret ettiğini öne sürdü. 

Gazeteci-Yazar Fikret Bila da sosyal medyadaki yorumunda “Kılıçdaroğlu, iktidarla çok sert bir mücadeleye hazırlanıyor; bu süreçte ‘ya bana katılın ya yolumdan çekilin‘ sözü CHP’nin içine dönük, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda iktidara malzeme verilmesine tepkili; mesaj belediye başkanlarına” ifadelerini kullandı. 

“BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BEKLEDİĞİ DESTEĞİ ALAMADI” GÖRÜŞÜ

Şimdi takvim yapraklarında geriye saralım.

Zamları protesto etmek için faturasını ödemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği 21 Nisan’da kesildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP lideri, "Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektriğinin kesilmesi ve sonrasındaki açıklaması çokça konuşuldu.

CHP’liler sosyal medyadan fotoğraflar paylaşarak Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

Büyük bir kampanya başlatıldı, kısa sürede bir numaralı gündem oldu. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Yolumdan çekilin” açıklamasına dönelim…

İddiaya göre, Kılıçdaroğlu belediye başkanlarından elektriği kesilen aileler konusunda beklediği desteği alamadı. 

MANSUR YAVAŞ’TAN HAMLE

Tam da “belediye başkanlarından istediği desteği alamadı” iddiası konuşulurken Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’tan dikkat çeken bir hamle geldi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “bayramda kimse elektriksiz kalmasın” diye elektrikleri kesik olduğu tespit edilen ihtiyaç sahibi 221 ailenin borçlarını ödeyerek elektriklerini açtırdıklarını bildirdi.

NE OLMUŞTU

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin grup toplantısında “Yol arkadaşlarıma sesleniyorum, bu engerek ve çıyanlarla çatışma ne kadar sert olursa zafer de o kadar yakın olacaktır” ifadelerini kullanarak konuşmasına şöyle devam etti: “Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Ya şimdi bana katılın, ya da yolumdan çekilin. Beş paraya vatandaşlık satanlarla kavga edeceğiz, milyonların elektriğini kesenlerle kavga edeceğiz. Çocukları etten, sütten mahrum bırakanlarla kavga edeceğiz. Bu kiralarla, bu enflasyonla, sokaklarımızı mafyaya teslim edenlerle, ülkenin onurunu konsolosluk bahçelerine gömenlerle kavga edeceğiz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün ise Ankara'da gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu'na dün TBMM'de yaptığı 'Bana katılın ya da yolumdan çekilin' sözlerinin sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı:

" Bütün arkadaşlarıma söyledim. Yol arkadaşı olmak istiyorsanız buyurun gelin. Hayır, mevcut düzenden memnunuz diyorsanız. Yolunuz açık olsun. Ayrılın bizden." 

(Caner Taşpınar)

Ekleme Tarihi: 2 May 2022 07:54