Kulis Güncelleme Tarihi: 12 May 2017 12:50

Operasyonlar ekonomiye de sıçradı! Haziran devrimi geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin Genel Başkanı olacağı tarihten itibaren ekonomi alanında köklü değişiklikler yapacağı iddia ediliyor.

Operasyonlar ekonomiye de sıçradı! Haziran devrimi geliyor

Güngör "Kamuda haziran devrimi mi?" başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin Genel Başkanı olacağı tarihten sonra kamuda büyük bir değişiklik yaşanacağını yazdı.

“YENİ DÖNEMİN BAŞLANGIÇ DÜDÜĞÜ”

Güngör yazısında "Sanırım, 21 Mayıs'ta yapılacak AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kongresi bu yeni dönemin başlangıç düdüğünün çalındığı yer olacak. Zira, o tarihten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin başkanlık koltuğuna oturacak, programlara katılacak ve icraatın başına geçecek" dedi.

“KABİNEDE BİR REVİZYON GÜNDEMDE”

Köşesinde "Sadece bu kadar mı?" diye soran Güngör şu ifadeleri kullandı:

"Elbette, partinin yetkili organlarında ve teşkilatlarında ince elenip sık dokunacak bir süreç başlayacak. Belki kabinede bir revizyon gündeme gelecek. Ben, yürütmenin kendi içinde birleşeceği sistemde ekonomi bürokrasisinde de değişikliklerin olacağı kanaatindeyim.

Nereden çıkardın derseniz...

Türk Ticaret Kanunu'na göre nisan mayıs ayında şirketlerin genel kurulları olur. Kamu kurum ve kuruluşlarında mayıs ayında ilan edilen genel kurulların neredeyse tamamı ertelendi.

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Borsa İstanbul, THY, Takasbank gibi kamunun hisse sahibi olduğu kurumlarda genel kurulların hepsi 8-9 Haziran'da yapılacak."

"EKONOMİDE HAZİRAN AYI DEVRİMİN BAŞLANGICI"

Güngör yazısında; "Bu ertelemelerin tek gerekçesi olabilir. O da şu: Fetullahçı Terör Örgütü'nden (FETÖ) büyük ölçüde temizlenen kamunun bağlı kurumlarının yeni sisteme göre yeniden teşekkül etmesi... Aynı zamanda da bu sisteme uygun, yeni Türkiye'nin vizyonuna sahip çıkan ve çıkmaya devam edecek yönetimlerin dümene geçmesi... Kısacası, ekonomi bürokrasisinde haziran ayı zihniyet devriminin bir başlangıcı..." dedi. 

Ekleme Tarihi: 12 May 2017 12:50