Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 10 Nis 2017 23:38

Akordeonun yıldız ismi, CSO ile İş Sanat'ta!

İş Sanat’ın ülkemizin önde gelen toplulukları ile klasik müzik dünyasının yetenekli yıldızlarını bir araya getirdiği özel projelerinden bir diğeri de 19 Nisan 2017, Çarşamba akşamı gerçekleşecek.

Akordeonun yıldız ismi, CSO ile İş Sanat'ta!

Akordeonun yıldız ismi Ksenija Sidorova CSO ile İş Sanat’ta bir araya geliyor. 

Letonyalı akordeon sanatçısı Ksenija Sidorova, ülkemizin değerli şeflerinden Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Bizet’nin Carmen Operası ve Piazzolla eserlerinin de yer aldığı renkli bir programla izleyici karşısına çıkacak.

Büyükannesinin teşvikiyle 8 yaşında akordeon çalmaya başlayan Ksenja Sidorova, memleketi Riga’da Marija Gasele’den dersler aldı. Klasik müziğe ve çağdaş eserlere olan merakı onu Londra’ya götürdü ve Kraliyet Müzik Akademisi’ndeki eğitimine başladı. 2009 yılında Londra’daki ünlü Wigmore Hall’daki çıkışını yapan sanatçı, 2012 yılında Bryn Terfel Vakfı’nda Uluslararası Ödül’e layık görülen ilk kişi oldu. Bu başarının ardından Sting’in 50. yaşı vesilesiyle düzenlenen konser kapsamında Royal Albert Hall çıkışını yaptı. Miloš Karadaglić, Juan Diego Flórez, Nicola Benedetti, Thomas Gould ve Joseph Calleja gibi ünlü isimlerle düzenli olarak konserler veren ve kayıtlar gerçekleştiren sanatçı, Between Worlds isimli trio projesi kapsamında Avi Avital ve Itamar Doari ile çalıyor. Ksenja Sidorova, Litvanya Ulusal Senfoni Orkestrası, Paavo Järvi yönetimindeki NHK Senfoni Orkestrası, Luzern Senfoni Orkestrası gibi seçkin topluluklarla konserlerine devam ediyor.

Müzik yolculuğunu kesintisiz olarak sürdüren en eski senfonik topluluklardan biri olan, 1999 yılında Cumhurbaşkanlığı Yüksek Kültür ve Sanat Nişanı ile onurlandırılan Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Ksenija Sidorova’ya eşlik edeceği bu muhteşem konseri sakın kaçırmayın.

Bilet Fiyatları:

1.Kademe: 85 TL 2.Kademe: 75 TL 3.Kademe: 60 TL İndirimli: 50 TL Öğrenci: 20 TL

Ekleme Tarihi: 10 Nis 2017 23:38