Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 21 Şub 2018 09:21

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu İstanbul'a geliyor

Dünyanın en eski ve en büyük korolarından biri olan Kızıl Ordu Korosu İstanbul'a geliyor. İlk konser 5 Mart saat 20.00'da gerçekleşecek.

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu İstanbul'a geliyor

Dünyanın en eski ve en büyük korolarından biri olan Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu, İstanbul'a geliyor.

80 yıllık tarihe sahip Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu, 2016 yılında uçak kazasında kaybettiği koro mensubu 64 kişiyi anmak ve sanatın durmadığını göstermek için 5 Mart'ta konserlerinin ilkini verecek.. İstanbullu seyircisine unutulmaz bir akşam yaşatacak.

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu, 1928 yılında “Kızılordu Merkez Evi”nde kuruldu. 80 yıllık tarihe sahip olan Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu, neredeyse dünyanın her yerinde tanındı. Kurulduktan sonra topluluğun dans yönetmenliğini Pavel İvanoviç İlyin (1881-1953), müzik yönetmenliğini ise ünlü Şef Aleksandr Vasilyeviç Aleksandrov (1883-1946) yaptı.

Aleksandr Vasilyeviç’in ani ölümünden sonra koronun sanat yönetmeni ve baş koro şefi olarak oğlu Boris Aleksandrov atandı. Savaş sonrası, Boris Aleksandrov başkanlığında koro, 68 defa yurt dışına çıktı.

Kızılordu Koro ve Dans Topluluğu sanat kariyerinin zirvesinde olup uzak bölgelerde, savaş bölgelerinde, Rusya Federasyonu’nda ve diğer ülkelerde konserler vermeye devam ediyor.

Ekleme Tarihi: 21 Şub 2018 09:21