Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 20 Nis 2022 20:44

Bir dost vedası: Bülent Parlak

Önce insan, sonra dost, İzdiham Edebiyat Kültür ve Sanat Dergisi İzdiham'ın sahibi ve genel yayın yönetmeni Bülent Parlak geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti. Parlak Karacahmet Mezarlığına defnedildi.

Bir dost vedası: Bülent Parlak

Başta insanlığı ve yaptığı işlerde büyük bir kitleye örnek olan güzel dost, güzel insan İzdiham Dergisi efsanesinin kurucusu şair ve yazar Bülent Parlak, evinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayata veda etti. Çıkardığı her sayıda söylemleri, eylemler, keşfettiği yeteneklerle adından bahsettiren duruşuyla seven sevmeyen herkesin saygısını kazandığı 43 yıllık yaşamına öksüzlük, yetimlik, yokluk, 3 kitap bir dergi ve yayınevini sığdırdı. Kendine sıfırdan büyük bir aile inşa etti. Mezarlıktan Korkanın Sevdiği Ölmemiştir demişti bir dergi kapağında şimdi her bir izdihamcı defnedildiği Karacaahmet Mezalığı'na seven ve ıslak gözlerle bakıyor. 

Bir kız babasıydı Yaren'i onun için her şeydi. Dostları vardı, dost sandıkları, kazık yedikleri ama çayını kimseden esirgemedi, masasına gelen boş dönmedi. Tüm sayılarında "Hepimiz Ölecek Yaştayız" sloganını kullanırdı. En çok kendisi ölecek yaştaymış o yüzden derginin her sayısında kimse duymasın diye saklarmış "Ş" harfini. 

"Susturun şu narin söğüt dallarını içimde" diye başlayan şiirini sevenleri şimdi daha iyi anlıyor. Pekiyi şimdi kim susturacak şu narin feryadı içimizde! 

Vaktiyle buluşamadıkları için "Ne kalacaksa yaşadığım bunca çıldırmaktan geriye Vaktinde gelmeyen her şey kadar haindir" demişti. 

Şair gitti, arkadaşları kaldı.  "her şeyi bir anda çok sevenlerin ve her şeyi bir anda yok sevenlerin arasında birgün birbirimizin yanında olmadan öleceğiz" demişti. Dediği gibi de yaptı. 

"anlatsam

yarısında izin alıp gideceğiniz bir hikayedir burası

burası dünya bizi nasıl kırdıysa

öyle de gönlümüzü almamayı bildiği yerdir"

Ekleme Tarihi: 20 Nis 2022 20:44