Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 19 Şub 2018 11:38

Fotoğrafçı Ara Güler'den Erdoğan övgüsü

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında açıklamalarda bulundu: Erdoğan'ı lider olarak seviyorum. Çok cesur bir kere. Hangi lider Amerika'ya böyle kafa tuttu, hangi lider Amerika'nın aleyhine tek cümle edebildi bugüne kadar Erdoğan'dan başka?

Fotoğrafçı Ara Güler'den Erdoğan övgüsü

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler, fotoğrafçılık hayatı ve  daha önce Kısıklı’daki evinde fotoğraflarını da çektiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyaya ‘Biz varız’ diyor, Amerika’nın politikalarına kafa tutuyor. Bugüne kadar Erdoğan’dan başka hangi lider Amerika’ya böyle kafa tuttu, aleyhine tek cümle edebildi?” dedi.

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık‘a konuşan Güler, “İkinci Dünya Savaşı’nı da yaşamış biri olarak dünyanın gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Görüyoruz işte. Bakın Amerika’ya; savaş çıkarmaya çalışıyor. Savaş kendinden uzak memleketlerde olsun da nerede olursa olsun anlayışı içinde Amerika. Cephane, harp malzemesi satmak için sürekli kendinden uzak yerlerde savaş çıkarıyor. Sanayilerinin büyük kısmını bunlar oluşturuyor çünkü Amerika için cephane satışı çok önemli. O yüzden sürekli harp çıkarıyor. Böyle yaptıkları için Allah onların belasını verecek zaten. Son yıllarda bakın, kendi askerlerini de kullanmıyor, bunun yerine terör örgütlerini kullanıyor.

Trump kukla zaten. Kulağını çekip istedikleri gibi yönlendiriyor onu. Savaşı da Trump değil aslında, mevcut CIA çıkarıyor. Terör örgütleri üzerinden savaş çıkarmak istiyor bölgede. Onları besleyip Türkiye’nin üzerine salmaya çalışıyor. Besledikleri terör örgütlerine karşı da Türkiye kendini korumak için şimdi Afrin’e operasyon yapıyor. Askerlerimiz çok kutsal bir görev yapıyor. Allah yardımcıları olsun” diyerek yanıt verdi.

‘ERDOĞAN’LA AYNI MAHALLENİN ÇOCUKLARIYIZ’

“Türk liderler arasında en çok Ecevit’i çektim. Ecevit benim arkadaşımdı zaten. İsmet İnönü’yü de çok çekmiştim. İsmet Paşa beni çok severdi. Ankara’ya ne zaman gitsem ona uğrardım. Atatürk’le de bir karem var benim. Yeşilköy’de Atatürk’ün sandalının arkasına tutunan çocukların olduğu bir fotoğrafı vardı. O çocuklardan biri de bendim” diyen Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili olarak, “Kısıklı’da çektim, evinde. Çok güzel bir evi var. Kütüphanesi de çok güzel. Beni çok güzel ağırladı evinde. Çok samimi bir şekilde karşıladı, kapıya kadar da uğurladı. Büyükşehir belediye başkanlığından beri tanırım kendisini. Aynı mahallenin çocuklarıyız. Erdoğan’ı lider olarak da seviyorum. Çok cesur bir kere. Hangi lider Amerika’ya böyle kafa tuttu, hangi lider Amerika’nın aleyhine tek cümle edebildi bugüne kadar Erdoğan’dan başka? Bugüne kadar gelen cumhurbaşkanları ne yaptı? Demirel’e mesela Morrison Süleyman derlerdi. Şimdi öyle mi? Erdoğan dünyaya ‘Biz varız’ diyor, Amerika’nın politikalarına kafa tutuyor” dedi.

Ekleme Tarihi: 19 Şub 2018 11:38