Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 27 Eyl 2017 21:25

Frankie İstanbul sanata yeni bir anlayışla yaklaşıyor

İyi yemek ve iyi müziği çağdaş sanat ile destekleme kararını alan ve bir süredir bu yöndeki araştırma ve çalışmalarını sürdüren Frankie İstanbul, ilk sergisini genç kuşak sanatçıların önde gelen isimlerinden Seydi Murat Koç’un “Vertigo” ve “Yerden Yüksek” isimli sergisiyle açıyor.

Frankie İstanbul sanata yeni bir anlayışla yaklaşıyor

Serginin küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman üstlendi. Kahraman aynı zamanda Frankie’nin gelecekteki sergilerinin küratörlüğünü de yapacak. Serginin önümüzdeki günlerde bir resepsiyon ile koleksiyonerlerin beğenisine sunulacağı gelen bilgiler arasında.

İlerleyen süreçte yeni açılımların geliştirileceğini söyleyen Kahraman, bu sergilerle birkaç amaç güttüğünü belirtti. Her şeyden önce güncel sanatın hayatın içinde üretilen ve onunla bütünleşen bir sanat dili olduğunu vurgulayan Kahraman, Türkiye’deki sosyal ortamlara bu sanatın belli ve iyi örneklerini taşımanın belirli bir zevkin gelişmesine katkısı bulunacağını öne sürdü. İyi sanatın sosyal planda ve yaşamın her alanında bulunması gerektiğini öteden beri düşünen Kahraman, sanat tarihinde de öncü sanatın çoğu zaman bu tür uygulamalarla oluştuğuna dikkat çekti. Frankie’yi öncelikle bir platform olarak düşündüğünü söyleyen Kahraman bu uygulamanın diğer kurumlara yayılmasını dilediğini de sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi: 27 Eyl 2017 21:25