Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 15 May 2017 11:51

MOİ Sahne'de 15-21 Mayıs haftası etkinlikleri

İstanbul’un en renkli sahnesi MOİ Sahne 15-21 Mayıs haftası; birbirinden keyifli tiyatro oyunları, konserler ve sahne gösterileriyle dolu olacak. Etkinlik takvimi şöyle:

MOİ Sahne'de 15-21 Mayıs haftası etkinlikleri

17 Mayıs Çarşamba günü; saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Öküz’

Ezop Sahne yeni prodüksiyonu ‘Öküz’ ile tiyatroseverlerle buluşuyor. Mike Bartlett’in yazdığı, Hande Selen Canar’ın yönettiği oyunda; Hakan Karsak, Kanbolat Görkem Arslan, Bülent Düzgünoğlu, İpek Erdem rol alıyor. Oyun aynı iş yerinde çalışan 3 kişi ve onların patronları arasında geçen bir ‘mobbing’ hikayesini anlatıyor. 3 çalışandan birinin işten çıkarılacağı haberi üzerine çalışanlar arasında hepimizin hayatına dokunan tartışmalar başlıyor. Mike Bartlett oyunda herkesin bildiği acı bir gerçeği işliyor “Kimse kaybedeni sevmez’’

18 Mayıs Çarşamba günü; saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Her Aşk Biraz Komiktir’

Epizot Görsel Sanat Yapım’ın sunduğu ‘Her Aşk Biraz Komiktir’ oyunu; insanlığın varlığından bu yana kadın-erkek arasında yaşanan ve asla çözümlenemeyen olayları konu alıyor. Kadın ve erkeğin bitmek tükenmek bilmeyen savaşı oyunda komik bir dille aktarılıyor. Birbirine aşık Hande ve İrfan karakterleri ilişkilerinde yaşadıklarıyla izleyen herkesin hayatına ayna tutuyor. Boşanma kararı alan Hande ve İrfan boşanma hakimi karşısına geçiyor ve evliliklerinin kahkaha dolu muhasebesini yapıyor. Oyunun yazarı ve yönetmeni İrfan Kangı. Oyunda, İrfan Kangı’yla birlikte Hande Katipoğlu, Begüm Öner, Kerem Poyraz Kayaalp ve Atilla Pekdemir rol alıyor.

19 Mayıs Cuma günü; saat 20.30’da Oyun Atölyesi ile ‘Pencere’

Orijinal adı ‘Skylight’ olan Birkan Uz’un yönettiği, David Hare’in yazdığı ve Haluk Bilginer’in çevirdiği ‘Pencere’ adlı oyun, ‘Oyun Atölyesi’ ile tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyun, farklı dünya görüşleri olan Tom adında bir erkeğin ve Kyra adında bir kadının, ilişkilerinin bitmesinden 3 yıl sonra bir araya gelişlerini anlatıyor. Tom ve Kyra’nın insana ve ilişkilere dair değerleri sorgulayarak yeni bir hayat kurma üzerine tartışmaları izleyiciyi derin bir anlam dünyasına itiyor. Oyunda usta tiyatrocu Haluk Bilginer’le birlikte Esra Bezen Bilgin ve Kürşat Demir rol alıyor.

20 Mayıs Cumartesi günü; saat 13.00’da çocuk oyunu ‘Odada Dört Mevsim’

Neşe Türkeş’in yazıp Okan Yahşi’nin yönettiği BKM'nin müzikli oyunu ‘Odada Dört Mevsim’ MOİ Sahne’de izleyiciyle buluşuyor. Oyunda, odasında nasıl vakit geçireceğini bilmeden sıkılan bir çocuğun yardımına koşan Bilge Sinek Cızbız, Vivaldi’nin ünlü eseri ‘Dört Mevsim’den esinlenerek ona muhteşem bir dünyanın kapılarını açıyor. Danslarla ve görsel efektlerle zenginleşen oyunda çocuklar eğlence dolu bir şölenin içine dalıyor.

20 Mayıs Cumartesi günü; saat 20.30’da İstanbul Halk Tiyatrosu ile ‘Bezirgan’

Zeki, kurnaz, komik bir o kadar da sahtekar Tartuffe’ün hikayesinin yeni uyarlaması olan Bezirgan adlı oyun, MOi Sahne’de tiyatroseverlere sunulacak. Oyunda Cem Davran ve Erkan Can’a Bahtiyar Engin, Selin Yeninci, Faruk Akgören, Aytek Önal, Simge Defne Çelik, Selim Can Yalçın ve Salih Kırlı eşlik ediyor. Cem Davran’ın Tartüffe ve Orgon karakterleriyle iki tipi birden canlandırdığı oyunda, hizmetçi kız rolünde Bahtiyar Engin, evin büyük annesi rolünde ise Erkan Can rol alıyor.

21 Mayıs Pazar günü; saat 19.00’da tiyatro oyunu ‘Bir Zamanlar Gazinoda’

65. sanat yılında Haldun Dormen’in hem yazıp hem de yönettiği ‘Bir Zamanlar Gazinoda’ komedi oyunu MOİ Sahne’de sanatseverle buluşuyor. Sahne Tozu Tiyatrosu’nun sunduğu oyun, yıllar önce sergiledikleri tüm oyunlarla izleyenleri kendilerine hayran bırakan, herkesin büyük beğenisini kazanmış iki komedyenin hikayesini anlatıyor. Aradan yıllar geçmiş ve komedyenler artık eski şöhretlerini kaybetmişlerdir. Geçmişlerinde yaşadıkları tatsız bir olay sonucunda yollarını ayıran iki komedyen, yıllar sonra aldıkları beklenmedik bir teklif sebebiyle tekrar bir araya gelir. İki komedyen yeniden şöhret olma hayaliyle heyecanlanırken aralarındaki geçmişten gelen husumet izleyiciye kahkaha dolu anlar yaşatır. Oyunda, Haldun Dormen’le birlikte Kerem Atabeyoğlu, Ruhsar Öcal, Almila Uluer, Caner Tör, Murat Terzi, Murat Buyruk, Cansel Şansı, Ece Arlı, Başak Burcu Ceylan ve Fatih Aslan rol alıyor. Oyunun yönetmeni Ali Altuğ.

21 Mayıs Pazar günü; saat 13.00’da çocuk oyunu ‘Canım Kardeşim Müzikali 2’

Televizyon ekranlarında çocukların severek izlediği ‘Canım Kardeşim’in yepyeni müzikali ‘Canım Kardeşim Müzikali 2’ MOİ Sahne’de izleyiciyle buluşuyor. Gergedan Yapım’ın sunduğu oyun; eğlenmek ve güzel zaman geçirmek için sadece bilgisayar oynanmaması gerektiğini anlatıyor. Oyuna Barış Manço karakteri gibi sürpriz tiplemeler de katılıyor. Danslı ve müzikli oyun, çocukların da dahil olduğu bir eğlenceye dönüşüyor.

Ekleme Tarihi: 15 May 2017 11:51