Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 2 Mar 2022 14:40

Monica Bellucci: Sadece 5 dakika sürer

Hukuk okudu, model oldu ardından sanat filmlerinden gişe rekorları kırdı her şeyde rol aldı. Monica Bellucci: İşiniz sadece güzellikle ilgiliyse 5 dakika sürer.

Monica Bellucci: Sadece 5 dakika sürer

Hukuk okudu, model oldu ve ardından sanat filmlerinden gişe rekorları kıran filmlere kadar her şeyde rol aldı. Şimdi çok dilli İtalyan aktör, opera diva Maria Callas'ı oynamak için ömür boyu sahne korkusunun üstesinden geliyor.

Monica Bellucci'ye kırk yıldır güzelliği hakkında sorular soruluyor. Mankenlik yaparak yola çıkan ve en yaşlı Bond kızı olma gibi belirsiz bir ayrıma sahip olan İtalyan doğumlu aktör, birçok erkek gazetecinin aşırı ısınmasına neden oldu. 2004'te bir görüşmeci, "mükemmel parmaklarının uzun, boyanmamış tırnaklarıyla dudaklarından kapuçino köpüğünü fırçalama şeklini" dile getirerek, ona "her İtalyan mükemmelliğinin bir damıtılmış hali" adını verdi.

Paris'te bir otel barının sessiz bir köşesinde karşımda oturan Bellucci, kahvesini sıradan bir insan gibi içiyor gibi görünüyor (ve sipariş vermediğimde tatlı bir şekilde endişeleniyor). Ona bu nefes nefese anlatıları sorduğumda duraksayıp şöyle dedi: “Komik. Bu sadece sebepsiz yere devam eden bir fantezi çünkü kimse buna inanmıyor. inanmıyorum. Diğer kişi de yapmaz.” Onları da okuyor mu? "Numara. Çok sıkıcı olabilir," diyor kuru bir sesle.

Kariyeri Matrix devam filmleri ve Mel Gibson'ın The Passion of the Christ gibi gişe rekorları kıran filmlerine ek olarak İtalyan ve Fransız sanat filmlerini kapsayan Bellucci, alışılmadık bir şekilde burada bir film hakkında konuşmak için değil. Bunun yerine, kısa süre önce yayına yeni bir ip ekledi ve Tom Volf'un yönettiği Maria Callas: Mektuplar ve Anılar'da ilk kez sahneye çıktı. Paris'te açıldıktan sonra İtalya, Yunanistan ve Türkiye'yi gezdi. Bellucci'nin Aralık ayında Londra'daki Majestelerinin Tiyatrosu'nda oynaması gerekiyordu, ancak Omicron vurdu. Şimdi Nisan ayına ertelendi.

Gösteri, Volf'un bitmemiş anılarının yanı sıra Callas'ın 350 mektubunu içeren aynı adlı 2019 kitabına dayanıyor. Büyük soprano'nun yazılarını seslendirme arzusu böyleydi, Bellucci bir ömür boyu sahne korkusunu yendi. Yıllar boyunca, oyunlarda görünmek için sayısız teklife hayır dedi. “Bunu hayal etmemiştim” diyor. 2020 galasına yaklaşırken nasıl hissettiğini sorduğumda kesik kesik bir kahkaha attı. "Kötü. Önünüzde tüm o insanlar var ve tüm bu enerjilerle uğraşmak zorundasınız – şimdi bile, hep korkuyorum.”

Volf, Bellucci ile bir arkadaşı tarafından tanıştırıldığını, telefonla açıklıyor ve onu rolü almaya ikna etmek için onu Paris'teki evinde ziyaret etti. Bir fotoğrafçı ve film yapımcısı, 2013'ten beri bir Callas diehard kariyerine imza attı. Şarkıcı hakkında üç kitabın yanı sıra, opera yıldızının hikayesini kendi sözleriyle anlatan 2017 belgeseli Maria by Callas'ı yönetti. "İlk görüşte aşk nasıl olur biliyor musun?" Volf, Bellucci'nin Callas'ın mektuplarını ilk kez okuduğunu duyduğunu söylüyor. “Duygularını ve ruh halini hemen anlamış gibi geldi. Monica'nın yüzüne gün ışığının parlamasına izin veren bir pencere vardı ve orada Callas'ın bir kısmını görebiliyordum.

Maria Callas: Letters and Memoirs, hem nüfuzlu opera sanatçısının işine olan tutkusunu hem de sorunlu kişisel yaşamını konu alıyor . Gösteri aynı zamanda onun yalnız son yıllarını da inceliyor: “Sonunda sahip olduğu tek şeyin müzik olduğunu hissediyorsunuz” diyor Bellucci. "Geri kalan her şey gitti."

Nihayetinde, Bellucci'nin sahne kaygısının üstesinden gelmesinin anahtarı Callas'ın gardırobundan geldi: Milano koleksiyonundan ödünç alınmış, 1960'lardan kalma siyah bir Yves Saint Laurent elbisesi. Ayarlanması gerekiyor muydu? "Hayır, mükemmeldi," diyor Bellucci, sesi bir fısıltıya dönüşerek. Ona zarar vermemek için bir replika yaptırmayı düşünüyor ama uzun süre böyle bir fikre basit bir nedenden dolayı direndi: “O elbise olmadan performans sergilemekten korktum.”

Bellucci, yere bağlı olarak gösteriyi Fransızca, İtalyanca veya İngilizce olarak sunuyor, bu başarıyı görmezden gelerek Callas'ın üç dili de konuştuğunu ve “konuştuğu zaman bir aksanı olduğunu” belirtiyor. Bellucci genellikle kendi sahnelerinin dublajını yapar, böylece İtalyan ve Fransız izleyiciler onun sesini İngilizce filmlerde duymaya devam eder. “Bir şeyi ifade etmek istediğinizde, onunla ilgileniyorsanız, doğal olarak gelir.”

Callas, Bellucci'nin şu anda oynadığı tek evlatlık İtalyan değil. Torino film festivalinde sonbaharda gösterilen Antongiulio Panizzi'nin Çeşmedeki Kız için sarı bir peruk taktı. Başlık, Anita Ekberg'in Fellini'nin La Dolce Vita'sındaki ünlü sahnesine atıfta bulunuyor . Bellucci, İsveç doğumlu Ekberg'i canlandırmakla görevli bir aktörü oynuyor. Bellucci, Dolce Vita sonrası Ekberg'in hayatı hakkında “Roma'da kaldı ama gitmesi gerekiyordu” diyor. "Her şey çok güzel ve rüya gibi görünüyordu ama gerçekte Roma'daki hayat onu mahvetti." Ekberg'in "yanlış adamla" tanıştığını ekliyor - muhtemelen Ekberg'in evlendiği ve daha sonra çok kıskanç olarak tanımladığı aktör Anthony Steel'e bir gönderme.

Bellucci, "Komik olan, La Dolce Vita'nın galasında Callas'ın bir resmi var," diyor. Ekberg ve Callas'ın çok ortak noktası olduğunu düşünüyor. “Her ikisi de çok zor bir zamanda özgür olmaya çalışan kadınlar. İşleriyle bağımsızdılar, ama yine de kalpleri ile tutsaklardı.”

Umbria'da doğan ve kısa bir süre hukuk eğitimi alan Bellucci, 1999'dan 2013'e kadar süren Fransız aktör Vincent Cassel ile kendi yıldızlı evliliği hakkında nadiren konuşur . İkili, bir Fransız filmi olan The Apartment'ı çekerken tanıştı ve üzerinde çalıştı. birlikte birkaç proje, özellikle de Gaspar Noé'nin aşırı şiddet içeren Irréversible'ı.

Callas'ın hayatı “güçlü duygularla” yaşama yeteneğinden bahsettiğinde, bu tutkuyla ilgisi olup olmadığını soruyorum. "Öyle değil," diyor gülerek. “İki çocuğum var, yavaşladım!” Matrix'in devam filmlerinde Persephone rolü (Keanu Reeves'in de dahil olduğu buharlı öpücük) 2000'lerin başında Hollywood'da ününü sağlamlaştırmış olsa da, Bellucci Avrupa'da kaldığı için mutlu olduğunu söylüyor. “Amerika'da VIP kavramı farklıdır. Avrupa'da, hatta Londra'da bile oyuncular daha normal yaşıyor. Çocuklarımı okula götürüyorum. Markete gidip bir şeyler alıyorum.”

Salgın, ebeveynleri 2020'de Covid'e yakalandığında bazı aile endişelerini beraberinde getirdi. Bellucci, o zamanlar İtalya'dan uzaktaydı ve yılın bir kısmını orada geçiren Cassel'e yakın kalmak için kızlarıyla birlikte Biarritz'e sığınıyordu. Salgın en çok mankenlik kariyerine yeni başlayan 17 yaşındaki büyük kızı Deva'yı zorladı. Bellucci, "Çok gençken ve arkadaşlarınızı görmek istediğinizde bu daha karmaşık" diyor.

Deva ilk kez 14 yaşında annesiyle birlikte bir çekime katılırken fark edildi. “Onu gördüler ve 'Aman Tanrım, onunla bir şeyler yapmak istiyoruz' dediler. Ama çok gençti, bu yüzden biraz bekledik.” Çok beklemediler: Aynı yıl Deva, Dolce & Gabbana parfümünün yüzü oldu ve podyumları ve dergi kapaklarını süslemeye devam etti. Aşk hayatı şimdiden Fransız basınında büyük ilgi görüyor.

Bellucci, “Bir ayağı okulda ve normal yaşamda” diyor, diğeri ise “yetişkinlerin dünyasında. Çalışmanın ne demek olduğunu biliyor.” Instagram'da 600.000 takipçi, Deva'nın her hareketini gözlemliyor ve Bellucci, sosyal medyanın kızının neslinin bekçileri atlatmasına yardımcı olduğuna inanıyor. "Onlar için bizim için olduğundan daha kolay olduğunu söylüyor, çünkü yeteneğin olduğunda, yeteneğini hemen gösterebilirsin." Çılgınca ünlü iki aktörün kızı olmak, yeteneğinizi de ön plana çıkarmanıza yardımcı olabilir.

Yine de, Bellucci koruyucu olmaya devam ediyor ve tam zamanlı bir model olarak günlerinden bu yana endüstrinin daha az kedicik büyüdüğünü görmekten memnun oldu. “Gençler eskisi gibi rekabet içinde değiller, daha sorumlular” diyor. “Kategoriler de daha kapalıydı: modelleme ve oyunculuk – birlikte gidemezlerdi. Artık öyle değil.”

Bellucci , genç kadınlar olarak nesneleştirilmenin nasıl bir şey olduğu hakkında artık daha özgürce konuşan Emily Ratajkowski gibi modelleri alkışlıyor . Bellucci şanslı olduğunu düşünüyor. “Çok küçükken başladım ama aynı zamanda okula da gidiyordum. Sonra sinemaya geçtiğimde 25 yaşındaydım ve bağımsızdım. Zaten korunan sinema dünyasına girdim.”

Küçük bir Sicilya kasabasında herkesin şehvetinin nesnesini oynadığı 2000 yapımı Malèna adlı Harvey Weinstein yapımı bir filmde göründüğünü hatırlıyor. Sadece filmin İtalyan yönetmeni Giuseppe Tornatore ile ilgilendi. “Beni seçen Tornatore oldu. Sanırım Miramax benden daha ünlü başka bir aktris istedi.” Çoğu zaman olduğu gibi, son gülen Bellucci oldu ve onun pek çok beğenilen performansından birini geride bıraktı. “Bir imaj dünyasındayız” diyor, “ama iş güzellikle ilgili değil. Sadece güzellikle ilgiliyse, beş dakikadan fazla çalışamazsınız.”

Ekleme Tarihi: 2 Mar 2022 14:40