Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 5 Oca 2018 12:47

Türk sinemasının çınarlarından Minür Özkül vefat etti

Usta oyuncu Münir Özkul bugün hayata veda etti. Sinema ve tiyatronun büyük oyuncusu Münir Özkul bugün hayatını kaybetti. Oyuncu 93 yaşındaydı…

Türk sinemasının çınarlarından Minür Özkül vefat etti

Birçok unutulmaz filme imza atan, Yeşilçam’ın usta ismi Münir Özkul, 93 yaşındaydı. Özkul, İstanbul'daki evinde yaşamını yitirdi. Münir Özkul, uzun yıllardır KOAH ve DEMANS hastalığı ile mücadele ediyordu.

Güner Özkul, "Zaten biliyorsunuz uzun bir süreçti. Defalarca asılsız haberlerle aslında bugüne hazırlanmış olduk" dedi.

Cenaze töreniyle ilgili de bilgi veren Güner Özkul, "Büyük bir ihtimalle Zincirlikuyu'ya defnedilecek. Pazar gününü düşünüyoruz. Çok küçük bir ihtimal pazartesi günü. Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda tören düzenlecek daha sonra Teşvikiye Camii'nden uğurlayacağız" diye konuştu.

Oyuncu Ayşen Gruda, CNN Türk’e yaptığı açıklamada, “Dünya çapında bir oyuncuyu kaybettik. O iyi bir baba, Adile Naşit iyi bir anne, Şener Şen iyi bir ağabeydi… Biz bir aileydik. Babamızı kaybettik” dedi. Rasim Öztekin ise, “Tiyatro Münir Özkul’un doğduğu yerdir. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun büyük ustasıydı. Karşısında oynarken bazen oyunculuğu unutup seyirci konumuna düştüğünüz olurdu” dedi. Öztekin, Özkul’dan Ferhan Şensoy’a Şensoy’dan kendisine gelen İsmail Dümbüllü’nün kavuğunun da kendisinden sonra genç bir isme geçeceğini ve geleneğin devam edeceğini söyledi.

Müjdat Gezen de, “Senaryolarımızın çoğunu Sadık Şendil yazardı. Bakırköy Halkevi’nden hocasıydı. Filmlerde öyle küfürlü sahneler oynamazdık pek çünkü Sadık Şendil yazmazdı. Münir abi onun yanında yetişmiş bir ustaydı. Münir abi, Savaş Dinçel, Halit Akçatepe cumartesi akşamları onun evinde buluşurduk” dedi. 

Ekleme Tarihi: 5 Oca 2018 12:47