Magazin Güncelleme Tarihi: 12 May 2017 00:49

Doktoru: İbrahim Erkal'ın kalbi durdu! Ailesi: Abimiz, ozanımız gitti

Ünlü sanatçı İbrahim Erkal'ın önceki gün beyin ölümü gerçekleşmişti. Doktoru açıkladı ünlü şarkıcı resmen hayatını kaybetti. Doktoru,Erkal'ın kalbinin 22:10'da durduğunu açıkladı. Ailesi Twitter'dan yaptığı açıklamada " Abimiz, ozanımız gitti" dedi.

Doktoru: İbrahim Erkal'ın kalbi durdu! Ailesi: Abimiz, ozanımız gitti

Önceki gün beyin ölümü gerçekleşen şarkıcı  İbrahim Erkal, hayatını kaybetti.

DOKTORU AÇIKLAMA YAPTI

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr.  Necdet Sağlam, beyin ölümü gerçekleşen Erkal'ın saat 22.10'da kalbinin de durduğunu belirterek, vefat ettiğini söyledi.

"AİLESİNE VE SEVENLERİNE SABIR DİLERİZ"

Sağlam, "Değerli sanatçımız  İbrahim Erkal bugün saat 22.10'da kalbinin de durması sonucu vefat etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz." dedi.

Önceki gün beyin ölümü gerçekleşen  İbrahim Erkal'ın, tıbbi destek ünitesine bağlı olarak kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonları sürdürülüyordu.

Doktorları, İbrahim Erkal'dan Bu Akşam Umutlarını Kestiklerini Açıklamıştı

Hayatını kaybeden İbrahim Erkal'ın doktoru bu akşam yaptığı basın açıklamasında "Beyin ölümünün geri dönüşü ve hastanın iyileşme ihtimali yoktur." ifadesini kullanmıştı.

Hayatını kaybeden sanatçı  İbrahim Erkal'ın doktoru  Necdet Sağlam, akşam üzeri yaptığı açıklamada " İbrahim Erkal için ciddi, kritik saatlere girildi. Beyin ölümünün geri dönüşü ve hastanın iyileşme ihtimali yoktur." ifadelerini kullanmıştı.

"HASTANIN İYİLEŞME İHTİMALİ YOK"

Sağlam, bir gazetecinin "Bundan sonraki süreçte ne olacak, neler bekleniyor?" sorusu üzerine şu değerlendirmede bulunmuştu:

"Bitkisel hayatta beyin beslenmesi ve beyinle ilgili refleksler canlı olduğu için bazı hastalar beslenebilir, bağımsız olarak solunum faaliyeti vardır. Evde dahi izlenebilir. Ancak beyin ölümü tamamen farklı olarak, beyin beslenmesi, kan akımı olmadığı, beyin hayatiyetini sürdürmediği için, onun kontrol etmesi gereken organlar üzerindeki etkisi de ortadan kalktığı için, belli bir süre sonra tıbbi tedavi desteği versek bile o organlar da belli bir süre sonra iflas edecektir. Biyolojik olarak ölüm ancak o zaman gerçekleşecektir. Bu süreci tıbbi olarak kestiremiyoruz. Ancak bugün  İbrahim Erkal için ciddi, kritik saatlere girildi. Beyin ölümünün geri dönüşü ve hastanın iyileşme ihtimali yoktur."

İbrahim Erkal'ın Ailesinden İlk Açıklama: Abimiz, Ozanımız Gitti!

Doktoru tarafından hayatını kaybettiği açıklanan İbrahim Erkal'ın resmi facebook hesabından da bir duyuru yapılarak, "Abimiz, Ozanımız gitti. Başımız sağ olsun" denildi.

Önceki gün beyin ölümü gerçekleşen ve bu akşam da kalbinin durduğu dotoru tarafından açıklanan ünlü sanatçı  İbrahim Erkal için ailesi resmi facebook hesabından bir açıklama yaptı.

"ABİMİZ, OZANIMIZ GİTTİ"

Daha önce beyin ölümünün gerçekleştiğini doktorlarından önce açıklayan ve sanatçının vefat ettiğini duyuran aile, bu kez mesajını resmi açıklama yapıldıktan sonra paylaştı.

Mesajda "SÖYLENECEK TEK KELİME YOK...SANATÇIMIZ,ABİMIZ,OZANIMIZ,ŞAİRİMİZ GİTTİ. BAŞIMIZ SAĞOLSUN..." denildi.

İBRAHİM ERKAL KİMDİR?

İbrahim Erkal, 10 Ekim 1967 tarihinde  Erzurum,  Narman'da Ebubekir Erkal'ın ve  Hatice Hanım'ın oğlu olarak doğmuştur. Altı kardeşin en büyüğüdür. Babası Ziraat işçiliğinden emekli, annesi ise ev hanımıdır.

İlkokul ve ortaokulu  Narman'da 18 Mart İlköğretim Okulu'nda, liseyi de  Narman Lisesi'nde okudu. İlkokuldan itibaren bağlama, mandolin ve flüt çalarak kendi kendine müzik öğrenmiştir. Liseden sonra  Ankara'da solfej ve nota dersleri aldı. Bu sırada da  Ankara'nın çeşitli yerlerinde sahne aldı.

İlk albümünden önce İbrahim Güzelses adıyla  Erzurum türkülerinden derlediği 'Sarhoş Baki' albümünü çıkardı.

Askerliğini 1987 – 1988 yıllarında  İstanbul Kalender Orduevi'nde solist olarak yaptı. Askerlik bitiminde döndüğü  Erzurum'dan 1989 yılında  İstanbul'a bir pantolon bir ceket göç etti.  İstanbul'da Telden Dile Müzik Merkezi'nde hem eğitimine devam etti; hem de  Nişantaşı'nda garsonluk yaptı. 1991 yılında piyanist ve udi olarak sahneye çıkmaya başladı.

1992 yılında  Tekirdağ'ın  Kumbağ İlçesi'nde bir yıl garson olarak çalıştı. 1992'nin sonunda  İstanbul'a dönüp Tutku albümünü Telden Dile Müzik Merkezi'ndeki öğretmen arkadaşları ile yaptı. 1993 yılı başında hayatında ilk kez Plakçılar Çarşısı'na elinde hazır 'Tutku' albümüyle gitti. Kimseye albümünü beğendiremedi.

Tam her şeyden vazgeçip  Erzurum'a döneceği sırada albüm  İskender  Ulus'a rastladı. Onun sayesinde 'Tutku" adlı ilk albümünü çıkardı. Albümü çıkınca garson olarak çalışmış olduğu Merhaba Restaurant'ta udi ve solist olarak çalışmaya başladı. 1994'de ikinci albümü 'Sıra Bende – Aklımdasın'ı çıkardı.

1996 yılında 'Gönlünüze Talibim' adlı 3. albümü çıktı ve albüm içindeki 'Canısı' şarkısı tüm  Türkiye'yi sardı. Aynı yıl 1996 da  Temel Gürsu'nun yönettiği 'Canısı' filmi ve yine  Temel Gürsu'nun yönettiği 26 bölümlük 'Canısı' dizisi, televizyonlarda rating rekorları kırdı. Bu arada Tarabya'da sahne almaya başladı.

1997'de'Sırılsıklam' adlı dördüncü albümü ile olağanüstü satış grafiği yakaladı. Ardından  Temel Gürsu'nun yönettiği 32 bölümlük 'Sırılsıklam' dizisi ile başarısını devam ettirdi.

2001 yılında ' Su Gibi' albümü çıktı. 2002'de'Ben Bu Şöhreti Sevmedim' adlı şiir kitabı ve yine aynı yıl 'Aşknağme' adlı albümünü çıkardı. 'Gönül Limanı' adlı albümünü ise 2004 yılında piyasaya sürdü.

İbrahim Erkal'ın bestelediği eserleri  Zara,  İzzet Yıldızhan, Vahdet Vural, Zeynep,  Murat Yıldız, Kader,  Hülya Avşar,  Metin Şentürk,  İbrahim Tatlıses, Ayhan Aşan,  Yudum,  Ümit Yılmaz, Burhan Çaçan,  Gökhan Özen,  Alişan, Ceylan, Erdinç Şahin, Ferman Toprak,  Mine Koşan,  Soner Arıca, gibi pek çok sanatçı yorumlamıştır.

İbrahim Erkal, bir  Mevlana ve Yunus aşığı olup, tasavvufla her zaman yakinen ilgilendi ve her zaman bu felsefeyi şarkılarıyla hayatına yansıttı.

İbrahim Erkal, 2003 yılında Filiz Akgün ile evlendi ve Dilara (d.2004) adında kızı ve Eralp adında oğlu vardır.

Ödülleri :

1997 – 3. Kral TV Video Müzik Ödülleri – En İyi Beste

1998 – 4. Kral TV Video Müzik Ödülleri – Arabesk – Fantezi Erkek

Albümleri :

1993 – Tutku
1994 – Sıra Bende-Aklımdasın
1996 – Gönlünüze Talibim
1998 – Sırılsıklam
2000 – De Get Yalan Dünya
2001 – Su Gibi
2002 – Aşkname
2004 – Gönül Limanı
2006 – Yüreğinden Öpüyorum – Gülüm
2008 – Aranağme
2011 – Burnumda Tütüyorsun

Filmleri :

1996 – Canısı (Sinema)
1997 – Canısı (Dizi)
1998 – Sırılsıklam (Dizi)
2004 – Cennet Mahallesi-(Konuk Oyuncu) (Dizi)

Kitapları :

Ben Bu Şöhreti Sevmedim
Şarkılarım 1

Ekleme Tarihi: 12 May 2017 00:49