Magazin Güncelleme Tarihi: 4 Şub 2018 11:39

Güner Özkul: Babam mütevazı biri değildi

Münir Özkul'un kızı Güner Özkul, babasının filmlerde canlandırdığı karakterler gibi mütevazi biri olmadığını söylerken, şunları anlattı: "Dürüstlük, erdem, iyi kalplilik gibi şeylerin hiçbir zaman altını çizip peşinde koşmadı, onlar kendiliğinden vardı."

Güner Özkul: Babam mütevazı biri değildi

5 Ocak’ta hayatını usta oyuncu Münir Özkul’un kızı Güner Özkul, babasının bilinmeyen yönlerini anlattı.

Hürriyet’ten Ayşe Arman’a konuşan Güner Özkul, “Babanız evde de bir baba olarak Yaşar Usta mıydı?” sorusuna “O kadar mütevazı biri hiç olmadı” diye yanıt verdi.

Münir Özkul’un filmlerde canlandırdığı karakterler gibi mütevazı bir insan olmadığını belirterek “Egoya sahip olmadan bu kadar büyük bir sanatçı olunmuyor” dedi.

Güner Özkul, şunları anlattı: “Hatta Muhsin Ertuğrul’un, ‘Fazla tevazu gösterme evladım inanırlar!’ lafını da sürekli kullanırdı. Başkalarına da bunu nasihat ederdi. Dürüstlük, erdem, iyi kalplilik gibi şeylerin hiçbir zaman altını çizip peşinde koşmadı, onlar kendiliğinden vardı. Ben babam kadar içi-dışı bir ve gizli ajandası olmayan bir insan tanımadım. Kalp kırdığı dönemler olmuş olabilir -ki genellikle onlar içki dönemine denk gelir- ya da egosuyla ezdiği insanlar da olmuş olabilir ama hiçbir zaman hesaplı bir kötülüğü olmadı.”

‘PARAYLA ALAKASI YOK’

Babası için “Çok müdanasız bir insandı” diyen Güner Özkul, şöyle devam etti: “Hiçbir şeyden korkusu yok, hiç kimseye eyvallahı da yok. Canının istediğini yapar, istemediğini yapmaz, bu kadar. Ama bir yandan da inanılmaz saf, tamamen bir bebek kafası. Monopoly oyunundaki paralar var ya, onları kutudan çıkart uzat, ‘Münir Abi bakkaldan bir yoğurt alır mısın?’ de, gider almaya. O paranın gerçek mi, oyuncak mı olup olmadığını bilmez. Parayla alâkası yok.

Babasının ‘biraz bencil’ de olduğunu söyleyen Güner Özkul, “Onun için bu kadar büyükler. O jenerasyonun böyle bir lüksü de varmış. Günümüzde bu tür şeyler pek olamıyor artık” dedi.

Ekleme Tarihi: 4 Şub 2018 11:39