Magazin Güncelleme Tarihi: 25 Şub 2021 00:16

Kendi sanal gerçek hayatta neredeyse ünlü

Bilgisayar tarafından üretilen internet yıldızları, özellikle gençler arasında çevrimiçi etkileyiciler olarak popülerlik kazanıyor.

Kendi sanal gerçek hayatta neredeyse ünlü

Bilgisayar tarafından üretilen internet yıldızları, özellikle gençler arasında çevrimiçi etkileyiciler olarak popülerlik kazanıyor.

China Central Television'ın 19 Kasım'da Bravo Youngsters için 36 yarışmacının fotoğraflarını yayınlaması başka bir yetenek şovu gibi görünüyordu, ancak daha yakından bakıldığında diğerlerinden biraz farklı olan bir kadın ortaya çıkıyor.

Görünüşte kusursuz olan 25 yaşındaki Pekinli kadın Ling, gerçekçi görünümü bilgisayarda üretilmiş bir sosyal medya etkileyicisidir.

Gerçek bir sosyal medya yıldızı gibi davranıyor. Sina Weibo beslemesi, moda etkinliklerine katılmak ve tasarımcı kıyafetlerini ve markalarını tanıtmak da dahil olmak üzere günlük hayatının fotoğraflarının bir karışımı.

İlk gönderisinden bu yana platformda 68.000'den fazla takipçi çekti: "Ben Ling. Buradayım."

Her Pazar CCTV 3'te yayınlanacak olan gösteride sahnede oynayacak.

Ling, 22 Kasım'da Weibo hesabında "Geleneksel Çin kültürünü, özellikle Pekin Operası'nı, kaligrafiyi ve tai chi'yi seviyorum. Umarım bu sanat formlarını sahnede kendi yöntemimle yorumlayabilirim," dedi.

Ling adının Pekin Operası'nda giyilen tüylü başlıktan geldiğini açıklıyor.

Ling'in arkasındaki şirket olan Beijing Next Generation Culture Media'nın kurucusu Chen Yan, "Bravo Youngsters daha fazla insanın Ling'i tanıması için ulusal bir sahne sağlayacak" diyor.

Ling, Yeni Nesil stüdyo ve Şangay yapay zeka girişimi Xmov tarafından oluşturuldu.

Zhang, yetenek gösterisindeki sesinin son Pekin Operası ustası Mei Lanfang'ın okulunu takip ettiğini söylüyor.

Xmov'un kurucusu Chai Jinxiang, medya teknolojisi sitesi 36Kr'a, şirketin yapay zeka animasyonlu performans teknolojisinin Ling'in yüz ifadelerini ve hareketlerini ürettiğini söyledi.

Bravo Youngsters'a katılımı viral oldu ve 72 milyondan fazla kez görüntülendi. Bazı netizenler nasıl ve ne yapacağını merak ederken, bazıları gözlerinin şeklinin Asyalı kadınlarla ilgili stereotipleri beslediğini söylüyor.

Chen, gözlerinin Pekin Operası makyajı yaparken güzel görünecek şekilde tasarlandığını açıklıyor.

Chen, "Ling'in çevrimiçi ortamda bu kadar ilgi görmesinden mutluyuz" diyor.

"Bazı yorumlar tırnakları gibi ayrıntılardan bile bahsetti. Sanal olmasına rağmen, biz insanlar kadar mükemmel değil."

Onun hayatı hakkında daha fazla ayrıntı internette yayınlanacağı için, insanların Ling'i daha iyi tanımasının yine de zaman alacağını söylüyor.

Chen, "Onu guofeng (Çin ulusal stili) ile ilgilenen bir web etkileyicisi haline getirmeyi hedefliyoruz. Çin kültürünü dünya çapında tanıtmak isteyen bir 'BT' kızı olarak gerçek ve sanal dünyalar arasındaki engelleri yıkıyor," diyor Chen. , daha sonra Instagram ve Facebook gibi diğer sosyal medya platformlarında hesap açacağını da sözlerine ekledi.

Ling, moda dergisi Vogue, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve süt çay üreticisi Nayuki gibi markalarla ortaklıklar kurdu.

Chen, önümüzdeki yılın başlarında, Ling'in ilk single'ını yayınlayacağını ve bunun da onu övgüler alan işbirlikçilerle çalışmaya yönlendireceğini söylüyor.

Yeni Nesil 2016 yılında kuruldu ve Shunwei Capital, Lighthouse Capital ve UniMedia gibi risk sermayesi şirketleri tarafından finanse edildi.

Gelişmekte olan piyasa

Çin'de, çoğu internet çağında büyüyen Z Kuşağı (1990'ların ortaları ile 2000'lerin başları arasında doğan insanlar) olmak üzere, genç müşterileri cezbetmek için canlandırılmış avatarları deneyen şirketlerin sayısı giderek artıyor.

Chen, dijital karakterlerin gerçek insanlara kıyasla önemli ticari avantajları olduğuna inanıyor. Ucuzlar, asla yorgun değiller ve marka güvenlidirler.

Ling'e ek olarak, Next Generation, şarkıcı Huang Zitao ve aktris Dilraba Dilmura için sanal alter egolar yarattı.

Chen, "Ünlülerden modellenen bu tür sanal kreasyonlar, daha yakın bağlantılar kurmaya ve hayranlarla yeni etkileşimler sağlamaya yardımcı olabilir, çünkü insan yıldızların zamanı ve enerjisi sınırlı," diyor Chen, bu tür iki veya üç ünlü avatarın önümüzdeki yıl piyasaya çıkacağını sözlerine ekledi.

Dijital DJ Purple, sanal yarışmacılar için bir iQiyi yetenek gösterisi olan devam eden Dimension Nova'da yarışıyor. Üç insan jüri, düzinelerce dijital karakter arasından bir sonraki büyük yıldızı seçecek. Bu avatarlar, avatarların hareketleri eşleştirmesine izin veren hareket izleme ile insanların sahne arkasında şarkı söylemelerini, dans etmelerini ve diğer performansları yapmalarını gerektirir.

Sanal yarışma, bazılarının "garip" ve "teknolojik olarak meydan okuma" olarak nitelendirdiği karışık tepkiler almasına rağmen, iQiyi, şirketin platformun "genç izleyicilerle güçlü bir bağ kurmasına" yardımcı olacağını umduğunu söylüyor.

Sanal idol kavramı Japonya'da ortaya çıktı ve Çin'de giderek daha popüler hale geldi. Holografik konserlerden ve yetenek gösterilerinden e-ticaret canlı yayın platformlarına kadar neredeyse her yerdeler.

Pazar danışmanlığı iResearch'ten alınan istatistikler, ülkenin ACG hayran kitlesinin bu yılın sonunda 410 milyona ulaşmasının beklendiğini gösteriyor.

Birincisi, on beş yaşındaki Luo Tianyi, Çin'in sanal pop sahnesini fırtına ile ele geçirdi. Bilgisayar tarafından üretilen sanatçı, Sina Weibo'da 4,7 milyondan fazla, Bilibili'de ise 2 milyondan fazla hayrana sahip ve geçen yıl Çin'in dünyaca ünlü piyanisti Lang Lang ile birlikte sahne aldı.

Citic Securities, alt kültürün piyasa değerinin geçen yıl 194 milyar yuan'dan (29.5 milyar $) 2022 yılına kadar 210 milyar yuan'a çıkacağını tahmin ediyor.

Sanal idoller Çin dışında manşetlere taşındı ve modanın geleceği olmaları bekleniyor.

En sonuncusu, Güney Kore'nin SM Entertainment ajansından bir K-pop kız grubu olan aespa. Grup geçen ay Black Mamba adlı dijital single ile çıkış yaptı. Grup, dört insan üye ve onların sanal meslektaşlarından oluşur.

Ajans, aespa'nın "SM Kültür Evreninin gelecekte eğlencenin başlangıcını açacak ilk projesi" olduğunu söyledi.

Bu yılın başlarında, Dünya Sağlık Örgütü, COVID-19 hakkındaki bilgilerin genç kitlelere yayılmasına yardımcı olmak için dijital bir avatar olan Knox Frost ile birlikte çalıştı. Frost, 1.1 milyondan fazla Instagram takipçisi olan Atlanta'dan 20 yaşında bir adam.

Gençlik alt kültürü için bir sığınak olarak kabul edilen Çinli bir video akışı web sitesi olan Bilibili, Kizuna Ai de dahil olmak üzere Çin ve Japonya'dan 30 sanal eğlencenin 19 Aralık'ta Şangay'da düzenlenecek 11. Bilibili Macro Link etkinliğinde performans sergileyeceğini duyurdu.

Bilibili'nin CEO'su Rui Chen bir önceki açıklamasında, "Sanal idoller ile Bilibili'nin canlı yayın, reklamcılık, oyunlar, bağlantılı ürünler ve çevrimdışı etkinlikler dahil olmak üzere çeşitli iş segmentleri arasındaki sinerjide büyük bir potansiyel olduğuna inanıyoruz." Dedi.

Çin'de hala erken bir aşamada olmasına rağmen, sanal etkileyici endüstrisi, artan sayıda yerli internet şirketi, ajans ve yatırımcının ilgisini çekti.

Risk sermayesi şirketi Frees Fund'dan Chen Zhe, işletme ve teknoloji portalı TMTPost'a sanal etkileyicilerin yükselişinin zorluklar ve fırsatlar getireceğini söyledi.

"Bir yandan büyük avantajları var. Yaşlanacak veya bir tür skandala karışabilecek insan etkileyicilerinin aksine, dijital etkileyiciler genç, esnek, yönetilebilir ve kontrol edilebilir" diyor.

"Öte yandan, pazarın, içerik tasarımı Çince ile bağlantı kuracak şekilde uyarlanmış daha yerelleştirilmiş sanal etkileyicilere ve daha fazla ticari işbirliği modunun keşfedilmesi gerekiyor."

Chen Yan, Ling gibi etkileyicilerin sanal olduğuna ancak etkilerinin gerçek olduğuna dikkat çekiyor.

Ve yakın gelecekte eğlence ve moda sektörlerine büyük değişiklikler getirecekler.

Ekleme Tarihi: 25 Şub 2021 00:16