Magazin Güncelleme Tarihi: 7 Haz 2017 01:10

Silah tüccarı Suudi milyarder Adnan Kaşıkçı hayatını kaybetti

1970-80 yıllarında zenginliği ile dünyada adından söz ettiren Yeşilçam Sineması'nda Kemal Sunal'ın oynadığı Orta Direk Şaban filmine kadar konu olan yaptığı uluslararası silah anlaşmaları ile dünyanın en zengin adamları listesinde başı çeken Suudi milyarder Adnan Kaşıkçı hayatını kaybetti.

Silah tüccarı Suudi milyarder Adnan Kaşıkçı hayatını kaybetti

Suudi milyarder Adnan Kaşıkçı 82 yaşında yaşama veda etti. 

Suudi Milyarder Adnan Kaşıkçı, 1970 ve 80'li yıllarda uluslararası silah anlaşmalarını gerçekleştirmiş ve dünyanın en zengin adamları listesine ilk sıradan girmişti.

Suudi Milyarder Adnan Kaşıkçı'nın ailesi ünlü işadamının bir süredir "Parkinson" hastalığı nedeniyl tedavi gördüğü bilgisini verdi. Ailesi Adnan Kaşıkçı'nın Londra'daki malikanesinde huzurlu bir şekilde öldüğünü kaydetti.

Suudi Milyarder Adnan Kaşıkçı Mekke doğumluydu. 1987'de "Karanlık silah tüccarları: Adnan Kaşıkçı'nın Lüks Yaşamı ve Gösterişli Anlaşmaları" manşetiyle İngiliz Time dergisine kapak olmuştu.Filipinler'in eski lideri

Ferdinand Marcos ile 1980 yıllarında işbirliği yaptığı yönündeki suçlamalar nedeniyle Suudi Milyarder Adnan Kaşıkçı İsviçre'de bir süre hapis yatmıştı.

Yaptıkları ile adından söz ettiren Suudi Milyarder Kaşıkçı, sahip oldukları ile haberdi. Kaşıkçı dünyanın en büyük yatı 86 metrelik Nabila'nın da sahibiydi.Sadece Türk Yeşilçam Sinemasına değil dünya sinemalerına da konu olan Suudi Milyarder Adnan Kaşıkçı'nın yatı James Bond filmlerinde de kullanıldı. Dünyanın en büyük yatı Adnan Kaşıkçı imparatorluğunun kriz yaşadığı dönemde Brunei Sultanı'na satılmıştı. Brunei Sultanı'nın aldığı o yat 1980'li yıllarda bugün ABD Başkanı Donald Trump'a 29 milyon dolar paraya satılmıştı.

Tüm dünyanın konuştuğu milyarder bir dönem Fransa'nın başkenti Paris'te bir mahkeme tarafından 1997 yılında Fransa'dan özel jetine yüklediği 37 tablo nedeniyle mahkum etmiş ve 1.6 milyon dolar para cezaya çarptırmıştı.

Suudi Milyarder Adnan Kaşıkçı aynı zamanda trafik kazasında yaşamını Prenses Diana'yla birlikte yitiren Dodi Fayed'in de dayısıydı.

Kaşıkçı'nun Nabila Khashoggi, Hussein Khashoggi, Mohammed Khashoggi, Omar Khashoggi, Ali Khashoggi, Khalid Khashoggi isimli altı çocuğu var. İki evli Kaşıkçı'nın ilk eşi Soraya Khashoggi ile 1961–1974 yıllarında yaşadıı daha sonra Jill Williams ile evlendi. 

Kaşıkçı, Stanford Üniversitesi, California State University, Chico, Victoria College, Alexandria, Ohio State University'lerde eğitim gördü. 
Samira Khashoggi, Soheir Khashoggi, Essam Khashoggi isimli 3 kardeşi vardı. 

Suudi milyarder Adnan Kaşıkçı 82 yaşında yaşama veda etti. 

Ekleme Tarihi: 7 Haz 2017 01:10