Magazin Güncelleme Tarihi: 25 Şub 2021 00:10

Sosyal medyada "Chiborg boom" makyajı akımı

Geçmişte, Japonya'nın büyük mağazalarındaki ithal kozmetik raflarına genellikle Güney Kore kozmetik ürünleri hakimdi. Şimdi ise sosyal medyada popüler hale geldikçe "Chiborg boom" damga vuruyor.

Sosyal medyada

Geçmişte, Japonya'nın büyük mağazalarındaki ithal kozmetik raflarına genellikle Güney Kore kozmetik ürünleri hakimdi. "Chiborg boom" -Çin tarzı makyaj sosyal medyada popüler hale geldikçe, Çin kozmetik ürünleri Japonya'da yol almaya başladı.

"Chiborg" terimi, "Çin" ve "siborg" un birleşiminden oluşan Japon yapımı bir kelimedir ve bir siborg gibi görünen kusursuz ve insanlık dışı bir Çin güzelliğine atıfta bulunur.

Japon genç kadınların gözünde "Chiborg", keskin ve yontulmuş bir görünüm yaratmak için genellikle gözlere ve dudaklara odaklanarak Çin'in klasik Pekin Operasını anımsatan parlak renkler kullanır.

Japon tarzı makyaj her zaman sevimli ve masum özellikler etrafında dönerken, Çin tarzı makyaj daha zarif, havalı ve olgun bir görünüm veriyor.

"Chiborg", Çin tarzı makyajla ilgili bol miktarda bilginin Twitter ve Instagram'da dolaştığı 2019 yılı civarında Japon genç kadınların dikkatini çekmeye başladı. Çin tarzı makyajın öğretici videoları You-Tube'da yayınlandıktan sonra daha da yayıldı.

YouTube'da moda hakkında bilgi paylaşan Japon bir kız olan Emilin, "Chiborg" hakkında bir video yayınladı ve bu yıl Ocak ayı itibarıyla 2 milyondan fazla görüntülendi.

"Shikanoma" adlı başka bir blog yazarı, "Chiborg" un eşsiz cazibesini açıkladı. "Çin tarzı makyaj, bir kişinin içsel gücünü ve güvenini ifade ediyor ve burada yeni geliyor. Bence bugünlerde 'havalı kadın' kavramı Japonya'da yaygınlaşıyor. Ayrıca iradeli bir kadın olmayı da özlüyorum." dedim.

Lifestyle market Loft'ta bir satın alma müdürü olan Yoshinai Takada'ya göre, insanlar evde daha fazla zaman geçirirken bazı genç kızların sosyal medya aracılığıyla makyaj öğrenmesiyle COVID-19 salgını sırasında "Chiborg" ve Çin kozmetik ürünleri daha da popüler hale geliyor.

"Çin kozmetik ürünleri, Japon ve Güney Kore kozmetiklerinin sahip olmadığı parlak renklere ve yaratıcılığa sahiptir ve muhteşem ambalajlar da sosyal medyada sıcak bir konu haline gelmiştir. Bu eğilim, insanların evde aramada daha fazla zaman geçirmesi gerçeğiyle de desteklenmiştir. salgın sırasında güzellik bilgisi "dedi.

Japon makyaj ve kozmetik portalı sitesi @cosme'de araştırma planlayıcısı olan Yueko Nishihara'ya göre, günümüzde Japon kadınları kozmetiklerin duygusal değerini vurgulama eğilimindedir, örneğin "Sahip olduğum için mutluyum", "Kullanması eğlenceli" veya " koku giderildi. "

Ülkede COVID-19 salgını devam ettikçe ve insanların dışarı çıkmaktan kaçındıkları için moda tuhaflığı daha da belirgin hale geliyor, Çin kozmetiklerinin cazibesinin bu talebi karşıladığını da sözlerine ekledi.

Japan Functional Cosmetic Laboratory Co.Ltd CEO'su Saya Hayashi, ayrıca, Çin kozmetik ürünlerinin ucuz, düşük kaliteli ürünlerin stereotipinden yavaş yavaş sarsıldığını söyledi.

"Birkaç yıl önce, Çin kozmetik ürünlerinin ağırlıklı olarak orta ve düşük gelir gruplarına yönelik olduğu düşünülüyordu, ancak son bir veya iki yılda, yüksek fiyatlı, yüksek kaliteli kozmetiklerde artış oldu, ofis kadınlarının ilgisini çekti ve yüksek gelirli müşteriler "dedi.

Xinhua

Ekleme Tarihi: 25 Şub 2021 00:10