Magazin Güncelleme Tarihi: 11 May 2017 11:10

"Tıbben ölen" İbrahim Erkal'ın eşi Filiz Akgün organları bağışlayacak mı?

Maltepe'de evinin garajında düşerek beyin kanaması geçiren hastanede yoğun bakımda bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşen sanatçı İbrahim Erkal'ın Eşi Filiz Akgün eşi için zor kararı verecek. Tıbben ölen Erkal'ın organlarının bağışlanıp bağışlanmayacağı merak konusu oldu.

Doktorlar İbrahim Erkal'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini açıkladı. Fakat sevilen sanatçının kalbi atıyor ve hayati fonksiyonları makinaya bağlı olarak çalışıyor. Eşi Filiz Akgün Erkal'ın yaşam destek ünitesinin fişinin çekilmesi için zor bir karar verecek.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin  İbrahim Erkal'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini duyurmasından sonra gözler eşi Filiz Erkal'a döndü. İbrahim Erkal 'tıbben' ölmüş olsa da hala kalbi ve bazı organları çalışıyor.

"KALP VE DİĞER ORGANLARI ÇALIŞIYOR"

Ümraniye Eğitim ve Araştırma'nın başhekimi Doç. Dr.  Necdet Sağlam "İlgili hekimlerimizin İbrahim Erkal hakkında yaptığı değerlendirmede tıbbi beyin ölmünün gerçekleştiği tespit edildi. Erkal'ın kalp ve diğer organlarının yaşamsal fonksiyonları devam ediyor. Yoğun bakım ünitesinde destek tedavisi sürdürülüyor" demişti.

SON KARARI EŞİ VERECEK

Başhekim Sağlam'ın açıklamasında aktardığına göre  İbrahim Erkal'ın kalp ve diğer organları çalışır vaziyette. İbrahim Erkal için yaşam destek ünitesinin fişinin çekilmesine başucundna bir an ayrılmayan eşi Filiz Akgün karar verecek. Beyin ölümünün gerçekleşmesi durumunda ailenin bir karara varması bekleniyor. Erkal'ın ailesi bu karar sürecinde isterse sanatçının organlarını bağışlayabilecek.

AÇIKLAMAYI GERİ ÇEKTİLER

Ailesi İbrahim Erkal'ın şahsi sosyal medya hesabından 9 Mayıs'ta yaptığı 'Değerli sanatçımız  İbrahim Erkal tüm çabalara rağmen hakkın rahmetine kavuşmuştur" açıklamasını geri çekti. O açıklamanın yerine sosyal medya hesabından hastaneden yapılan 'beyin ölümü gerçekleşti' açıklamasına yer verildi. Bu hareketin Erkal'ın eşi Filiz Akgün'ün henüz karar vermediği ve  İbrahim Erkal'ın aletlere bağlı olarak yaşadığını gösterdiği olarka yorumlandı.

İbrahim Erkal'ın facebook hesabından bu sabah da aşağıdaki tek cümlelik mesaj geldi;

İŞTE HASTANEDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Ekleme Tarihi: 11 May 2017 11:10