Medya Güncelleme Tarihi: 22 May 2017 21:18

Albayrak'ın Derin Tarih'inde sessiz Mustafa Armağan operasyonu

Yeni Şafak'ı da bünyesinde barındıran Albayrak Grubuna ait Derin Tarih Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni ve TVNET'teki Derin Tarih programının sunucularından Mustafa Armağan'ın programında Süleymen Yeşilyurt hakareti nedeniyle tutuklanmıştı. En son savcılığa ifade veren Armağan'ın yazıları da çıkmıyor.

Albayrak'ın Derin Tarih'inde sessiz Mustafa Armağan operasyonu

Albayrak Grubu'na ait televizyon kanalı TVNET'te yayınlanan Derin Tarih programı sırasında Atatürk'e ve manevi hatırasına hakaret edilmişti. Sunuculuğunu Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu'nun yaptığı program sonrasında Tarihçi Süleyman Yeşilyurt'un Atatürk'e hakaret içerikli sözleri nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı talep edilmiş ve Yeşilyurt çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Kamuoyunda büyük tepki çeken TVNET Derin Tarih programı sunucularından ve aynı medya grubu bünyesindeki Derin Tarih dergisinin genel yeyın yönetmeni Mustafa Armağan ifade verdikten sonra konuyla ilgili tek bir açıklama yapmadı. Yeni Şafak Gazetesi'nde köşe de yazan tarihçi yazar  Mustafa Armağan'ın yazılarının devam etmemesi dikkat çekti.

Mustafa Armağan'ın Yeni Şafak'ta köşe yazılarına devam etmediği ve programında bir süredir yayınlanmıyor olması gözlerden kaçmadı.  Mustafa Armağan, Yeni Şafak'ta en son 7 Mayıs tarihinde  "Çankaya’nın karakutusu Latife Hanım mı?" başlıklı yazıyı kaleme almıştı. Albayrak grubunun Mustafa Armağan'ı sessiz sedasız uzaklaştırdığı iddia edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlamasıyla  "Derin Tarih" dergisinin mayıs ayı sayısı ile ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturmaya konu olan derginin sayısı hakkında mahkeme el koyma ve toplatma kararı vermişti. 

Ekleme Tarihi: 22 May 2017 21:18